Dalį naftos prekybos įmonėje „Gunvor“ jis perdavė partneriui dieną prieš sankcijų įvedimą. Dabar jis dirba tik Rusijoje ir sako, kad sankcijos – garbė.

G. Timčenka laidoje „Šeštadienio naujienos su Sergejumi Briliovu“ sakė, jog pervedė savo lėšas į Rusijos bankus, nujausdamas, kad jam gali įvesti sankcijas, rašo newsru.com.

„Spėjau, kad tai (sankcijų įvedimas) gali nutikti. Jau anksčiau buvo kalbų apie tai, bet faktas, kad būtent aš patekau į sąrašą, buvo turbūt kiek netikėtas, bet gana garbingas“, – pabrėžė verslininkas.

„Supratau, kad tai mano investicijų Rusijoje įvertinimas, kadangi mano kompanija investuoja daugiausia Rusijoje. Šios investicijos praktiškai visos, yra Rusijoje. Tai didžiuliai pinigai – mes kalbame apie milijardus dolerių“, – pridūrė G. Timčenka.

Kaip praneša „Interfax“, verslininko fondo „Volga Group“ atstovas nepatikslino, į kokius Rusijos bankus pervestos lėšos. G. Timčenkos kompanija vysto verslą Rusijoje per „Gazprombank“ ir „Sberbank“.

G. Timčenka pripažino, kad su užsienio bankais pasitaiko sunkumų – „todėl, kad kai kurie bankai, suprasdami, su kuo turi reikalų, veikiausiai ima specialiai sudarinėti kliūtis“.

Jis taip pat pabrėžė – kadangi turėjo mažiau nei procentą „Gunvor“ akcijų, neprivalėjo parduoti savo dalies. Verslininko žiniomis, „kompanija egzistuoja... Tikriausiai turi dar šiek tiek rūpesčių su bankais, bet iš esmės viskas tvarkoje“.

Kovo 20 d. G. Timčenka, taip pat milijardieriai Jurijus Kovalčiukas, Arkadijus ir Borisas Rotenbergai pateko į JAV sankcijų sąrašą, priimtą po Krymo prijungimo prie Rusijos. JAV Finansų departamentas pareiškė, kad verslininkus įtraukė į sąrašą, kaip Rusijos prezidento artimiausios aplinkos narius.

Kai paaiškėjo apie sankcijas, po kelių valandų „Gunvor“ spaudos tarnyba pranešė, kad kovo 19 d. verslininkas pardavė savo 43,5 proc. akcijų verslo partneriui, švedui Torbjornui Tornkvistui. Sandorio suma nebuvo atskleista.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)