Oro kelionių vasaros sezoną visi trys Lietuvos oro uostai pasitinka papilnėjusiais reguliariųjų skrydžių tvarkaraščiais. Šią vasarą iš Vilniaus, Kauno ir Palangos tiesiogiai bus galima pasiekti 51 miestą 26-ose pasaulio šalyse.

„Turėsime įdomių naujų krypčių. Tokių, kaip „Wizzair“ aviakompanijos kryptis į Gruziją – seni sentimentai tai šaliai, todėl tikimės keleivių srautų ir iš ten, ir į ten. Taip pat pradedama skraidyti ir į Kiprą, į Larnaką. Įdomi kryptis yra Stokholmas – geriausias susisiekimas oro uosto istorijoje. Turėsime dvi aviakompanijas, kurios skraidys“, – teigia Vilniaus oro uosto generalinis direktorius Gediminas Almantas.

Kauno oro uostas vasarą siūlys tiesioginius skrydžius į Airijos Noko miestą ir į Sicilijos Komiso oro uostą, taip pat išliks populiarios kryptys – Kipras, Malta, Alinkantė, Kosas, Rodas bei kitos.

Palangos oro uoste vasarą atsiras jau ne pirmą sezoną vykdomi turistiniai skrydžiai PalangaMaskva. Taip pat vasarą iš Palangos bus galima dažniau skristi į Oslą ir Rygą, skaičius skrydžių į Kopenhagą nesikeis.

Oro uostų vadovai tikina, kad dėl konfliktų pasaulyje šią vasarą nepavyks išplėsti skrydžių geografijos į Rytus. Dėl to galėtų džiaugtis turizmas, pajėgus priimti atostogauti Kryme ar Bulgarijoje negalinčius baltarusius.

„Lietuvos verslas, infrastruktūra pilnai galėtų paimti ir tai pinigais kvepėtų maždaug geru milijardu litų ir daugiau – vien vizos 56 milijonus litų kainuotų, įplaukų būtų. Pernai mus aplankė 420 tūkst. Baltarusijos turistų“, – pasakoja Turizmo departamento direktorė Raimonda Balnienė.

Lietuviška oro bendrovė „Air Lituanica“ vasarą didins skrydžių skaičių į Paryžių, Taliną ir Miuncheną. Taip pat atidarys tris naujas kryptis į du Švedijos miestus – Geteburgą ir Malmę bei į Danijos Bilundą. Planuojama, kad rugsėjo, spalio mėnesiais į Turkijos kurortus Antaliją ir Dalamaną iš Šiaulių oro uosto įvyks aštuoni užsakomieji skrydžiai.