V. Romanovas Rusijos Federacijoje buvo suimtas ir paleistas antradienį, vėliau sulaikymas pratęstas dviem paroms. Dėl skundimosi širdimi V. Romanovas paguldytas į ligoninę, kur yra šiuo metu saugomas.

"Klausimas, kuris čia visus Lietuvoje domina, bus sprendžiamas rytoj (ketvirtadienį - ELTA) ir, kiek man žinoma, po pietų teisme dėl kardomosios priemonės skyrimo, Lietuvai prašant jį išduoti", - sakė V. Romanovo advokatas Adomas Liutvinskas.

Teismas spręs, ar V. Romanovui skirti suėmimą ar kitą kardomąją priemonę. Vėliau bus sprendžiama dėl jo perdavimo Lietuvai. Pasak Lietuvos prokurorų, tokie klausimai dažniausiai išsprendžiami ne mažiau kaip per du mėnesius iki vienerių metų laikotarpio. Galutinį sprendimą dėl V. Romanovo priims Rusijos generalinis prokuroras arba jo pavaduotojas, tačiau sprendimas gali būti skundžiamas teismams. Galutinis ir neskundžiamas bus Aukščiausiojo Teismo sprendimas.

ELTA primena, kad pernai rugpjūčio pradžioje prokurorai paskelbė tarptautinę V. Romanovo paiešką.

V. Romanovas dingo iš Lietuvos gegužės pradžioje. Verslininkas tikino, kad Maskvoje lankosi verslo reikalais, ten sušlubavo jo sveikata, todėl nusprendė pasigydyti Rusijos sostinėje.

Vėliau prokurorai ir Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) tyrėjai gavo pažymą iš Rusijos medikų, kad buvusį Ūkio banko savininką ištiko insultas. Pareigūnai jį siekia apklausti Ūkio banko žlugimo byloje dėl galimo 50 mln. litų iššvaistymo. Jam grįžus ruoštasi pateikti įtarimus.

Teismas Lietuvoje leido suimti V. Romanovą už akių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)