Pernai gegužę iš Lietuvos dingusio verslininko Lietuva ieško dėl įtarimų didelės vertės turto pasisavinimu ir iššvaistymu. Pirmadienį Maskvoje sulaikytas V.Romanovas šiuo metu yra ligoninėje, BNS patvirtino jo advokatas Adomas Liutvinskas.

„Rytoj turėtų būti sprendžiami visi kiti klausimai, susiję su Lietuvos Respublikos prašymu. Kiek mane informavo advokatas (neįvardijamas V.Romanovo advokatas Rusijoje - BNS), tai yra Lietuvos Generalinės prokuratūros tiesioginis prašymas Rusijos federacijos generalinei prokuratūrai jį išduoti“, - BNS sakė advokatas.

Pasak A.Liutvinsko, teismas turėtų spręsti, ar V.Romanovą sulaikyti, o vėliau - ar jį išduoti Lietuvai.

„Prokuratūra turėtų kreiptis į teismą ir teisme bus sprendžiama. Pagal procedūras, jeigu jos tokios, kaip Lietuvoje, o jos tikriausiai tokios pat, tai pirmiausia bus sprendžiama, kaip elgtis - sulaikyti ar ne, o kitas etapas - dėl išdavimo. Ten reikalaujama papildomų dokumentų, procedūros užsitęsia ilgiau, bet pradinė procedūra nuo to ir prasideda“, - BNS sakė A.Liutvinskas.

Advokatas sakė pats nebendravęs su V.Romanovu, kuris, anot jo, turi „rimtų“ širdies problemų ir šiuo metu guli ligoninėje. Jis taip pat sakė nežinantis, kokiu pagrindu buvo paleistas V.Romanovas, kuriam nebuvo pritaikytos jokios kardomosios priemonės.

„Su juo pačiu (V.Romanovu - BNS) negaliu bendrauti, kadangi, kaip mane informavo jo advokatas, jis prijungtas prie aparato, kadangi jam yra rimtų širdies problemų. (...) Jis guli Kardiologijos skyriuje“, - BNS teigė A.Liutvinskas.

Rusijos naujienų agentūra „Interfax“ antradienį pranešė, jog pareigūnai Maskvoje pirmadienį sulaikė 66 metų V.Romanovą, kurio paiešką paskelbė Interpolo Lietuvos skyrius, o artimiausiu metu bus sprendžiama dėl jo perdavimo Lietuvai.

V.Romanovo tarptautinę paiešką Lietuvos prokurorai paskelbė 2013 metų rugpjūtį - po to, kai pernai gegužės pradžioje jis dingo iš Lietuvos, Prokurorai nori apklausti bankininką byloje dėl Ūkio banko žlugimo ir dėl galimo 50 mln. litų turto iššvaistymo.

Ūkio banko – tuomet šešto pagal dydį šalyje – veikla buvo sustabdyta 2013 metų vasario 12 dieną, o vasario 18-ą jis buvo pripažintas nemokiu ir jo licencija buvo anuliuota. V.Romanovas valdė 65 proc. Ūkio banko akcijų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (95)