Valstybinės vartotojų inspekcijos išvados dėl prekių, neatitinkančių maisto produktų saugumo reikalavimų, publikuojamos žinybos interneto svetainėje.

Ukrainos valdžios atstovai nusprendė „saugoti” savo piliečių sveikatą ir išimti iš prekybos dalį rusiškų prekių: šokoladus „Raudonasis spalis“, „Įkvėpimas“, „Babajevskij“, saldainius „Šleivakojis Miša“, grilijažinius saldainius su medumi „Šleivakojis Miša“, batonėlius „Rot Front“.

Uždraudė ir žuvies konservus: skumbrę pomidorų padaže, sardines aliejuje ir menkės konservus „Tradiciniai“. Ukrainos valdžiai neįtiko ir šešių rūšių tepamas sūris „Prezident“.

Rusiškos produkcijos patikrinimas prasidėjo po partijos „Svoboda“ lyderio Olego Tiagniboko pareiškimo, jog rusiškos prekės neatitinka Ukrainos įstatymų.

„Šiuo metu Ukrainos valstybinė vartotojų inspekcija imasi atitinkamų priemonių, kad nurodytoji ir kita rusiška produkcija, pardavinėjama su pažeidimais, būtų išimta iš prekybos pagrindiniuose prekybos centruose“, – rašoma pranešime. „Interfax“ nurodo dar vieną Valstybinės vartotojų inspekcijos pareiškimą, kurio žinybos interneto svetainėje nėra: „Nesąžiningiems pardavėjams ir gamintojams vertėtų atsiminti, kad ukrainiečių vartotojų teisės patikimai saugomos. O tie, kurie bando gauti pelno sveikatos, taip pat ir vaikų (sveikatos), sąskaita, yra asmenybės be principų, blogesnės už priešą.“

Galima spręsti, kad rusiškos produkcijos uždraudimas Ukrainos gyventojų per daug nepaveiks, nes dalis jų nusprendė boikotuoti rusišką produkciją. Primename, jog dalis ukrainiečių ragina nepirkti produktų su brūkšniniu kodu „46“, kuriuo žymimos prekės iš Rusijos, kad nebūtų palaikomi šalies agresorės gamintojai.

Na o nesutarimai dėl saldainių tarp Rusijos ir Ukrainos prasidėjo jau nuo istorijos su įmone „Roshen“, kuri priklausė Ukrainos oligarchui Piotrui Porošenkai, kurį Vakarų spauda praminė ukrainiečių Willy Wonka (rež. Timo Burtono filmo „Čarlis ir šokolado fabrikas“ veikėjas). Pernai liepos 29 d. Rusijos vartotojų teisių apsaugos tarnyba dėl pretenzijų kokybei uždraudė įvežti į Rusiją šokoladą ir saldainius, nes juose rado benzopireno. Gruodį pranešta, kad ukrainietiški saldainiai galbūt grįš į Rusijos rinką iki 2014 m. pavasario, bet kol kas draudimas nepanaikintas.

Be to, rusiškų prekių ir konditerijos gaminių draudimas gali būti susijęs su kovo 20 d. įvykusiu fabriko „Roshen“ Lipecke specialiosios paskirties būrio OMON šturmu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (241)