Nutarime teigiama, kad siekiant užtikrinti Konstitucijos nuostatą, kuri nurodo, kad „valstybė reguliuoja ūkinę veiklą taip, kad ji tarnautų bendrai tautos gerovei“, Vyriausybei pavedama iki 2014 m. gruodžio 31 d. parengti ir pateikti Seimui teisės aktų projektus Nacionaliniam komerciniam bankui steigti.

Po nutarimu pasirašė keturiolika Seimo narių. Tarp jų – socialdemokratai Bronius Bradauskas, Eduardas Šablinskas, Aleksandras Zeltinis, „darbiečiai“ Valdas Skarbalius, Virginija Baltraitienė, Petras Čimbaras, Petras Narkevičius, „tvarkiečiai“ Valentinas Mazuronis, Kęstas Komskis.

DELFI primena, kad Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pareigas einantis B. Bradauskas apie nacionalinio banko steigimo galimybę yra užsiminęs jau ne vieną kartą. Parlamentaras ne kartą aršiai pasisakė dėl neva komercinių bankų grobuoniškos veiklos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (126)