„ES viršūnių susitikimas šiandien ir rytoj aiškiai parodys, kad esame pasiruošę paskelbti 3-osios fazės priemones, jeigu padėtis toliau blogės“ Ukrainos krizėje, pažymėjo A.Merkel.

Ji pridūrė, kad Didžiojo aštuoneto (G-8), kuriam priklauso Rusija, faktiškai nebegyvybingas ir toks išliks, tęsiantis diplomatinei priešpriešai su Maskva. Šiuo metu Rusija pirmininkauja G-8, o birželį buvo planuojama surengti šios grupės viršūnių susitikimą Juodosios jūros kurorte Sočyje.

ES dėl Ukrainos taikys sankcijas didesnei žmonių grupei

Vokietijos kanclerė A. Merkel ketvirtadienį sakė, kad Europos Sąjungos (ES) lyderiai išplės sąrašą žmonių, kuriems dėl Ukrainos krizės bus taikomi kelionių draudimai ir turto įšaldymas.

„Per Europos Vadovų Tarybos (susitikimą), kuris prasideda šiandien, Europos Sąjungos valstybių ir vyriausybių vadovai paskirs tolesnes antrosios fazės sankcijas, dėl kurių susitarėme prieš dvi savaites“, – sakė A.Merkel Bundestagui – žemiesiems parlamento rūmams.

„Tarp jų yra atsakingų žmonių, kuriems galioja kelionių suvaržymai ir sąskaitų įšaldymas, sąrašo išplėtimas“, – pridūrė ji.

Vokietija įšaldė svarbią sutartį

Vokietija trečiadienį įšaldė svarbią sutartį su Maskva, pagal kurią buvo įsipareigojusi įrengti mokymų stovyklą Rusijos pajėgoms, sakydama, kad bet koks toks šalies karinės galios stiprinimas būtų „nepateisinamas“, įsiplieskus krizei dėl Krymo aneksijos.

Vicekancleris Sigmaras Gabrielis paskelbė, kad įšaldomas bendrovės „Rheinmetall“ vykdomas projektas, Maskvai stiprinant savo gniaužtus Ukrainai priklausančiame Juodosios jūros pusiasalyje.

Vokietijos vyriausybės pranešime sakoma, kad ji palaiko ryšį su tuo gynybos pramonės koncernu, kurio kontraktas su Rusijos vyriausybe, kaip pranešama, vertas apie 100 mln. eurų (345 mln. litų).

Vienas „Rheinmetall“ atstovas anksčiau sakė, kad bendrovė vykdys pagal tą kontraktą numatytus įsipareigojimus pastatyti centrą, kuriame kasmet būtų apmokoma 30 tūkst. karių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (79)