Pasitikėjimą Londonu nusmukdė keletas skandalų, įskaitant manipuliavimą tarpbankine palūkanų norma LIBOR, taip pat polemika dėl Didžiosios Britanijos vietos Europos Sąjungoje ir referendumas dėl narystės joje išsaugojimo.

Todėl pastarąjį pusmetį Niujorkas papildomai surinko septynis punktus reitinge, o Londonas neteko dešimties punktų, daugiau nei kiti iš reitingo penkiasdešimtuko.

Trečioje ir ketvirtoje pozicijose GFCI reitinge išlieka Honkongas (761 punktas, dviem punktais daugiau) ir Singapūras (751 punktas, be pokyčių).

Dešimtuke pasikeitė vietomis Ciurichas (730 punktų, plius 12 punktų) ir Tokijas (722 punktai, plius du punktai), į septintą vietą iš dešimtos pakilo Seulas (718 punktų, plius 17 punktų), per vieną poziciją nukrito Bostonas (715 punktų, plius vienas punktas) ir Ženeva (713 punktų, plius 3 punktai), o San Franciskas pakilo iš dvyliktos pozicijos į dešimtą (711 punktų, plius 14 punktų).

Iš reitingo dešimtuko iškrito Frankfurtas, užimdamas vienuoliktą vietą (709 punktai).

Maskva nusileido iš 69-os į 73 eilutę, Paryžius nukrito iš 29-os į 36-ą vietą, o Pekinas pakilo į 49-ą poziciją iš 59-os.

Pasaulio finansinių centrų indeksas buvo pirmą kartą paskelbtas 2007 metais ir yra atnaujinamas kas pusmetį (dabartinis reitingas yra penkioliktas) remiantis apklausa, kurioje dalyvauja 3 tūkst. profesionalių specialistų. Sudarant reitingą atsižvelgiama į penkis rodiklius: verslo išsivystymo lygis, finansų srautai, infrastruktūra, prisidėjimas prie kapitalo kūrimo ir reputacija.