TVF vadovybė išnagrinėjo fondo ekspertų ataskaitą, pateiktą kovo 4 dieną po jų vizito į Kijevą. Ekspertai rinko informaciją apie finansinę šalies būklę, informuoja „RIA Novosti".

„Po neformalaus direktorių tarybos pasitarimo TVF paprašė (ekspertų) komandos likti Kijeve ir pradėti derybas. Komanda dirbs kartu su Ukrainos valdžia prie ekonominės reformos programos. Misija planuoja savo darbą užbaigti iki kovo 21 dienos", - sakė Ch. Lagarde.

Tuo tarpu naujoji Ukrainos valdžia paskelbė, kad šalis nemoki ir kad Ukraina tikisi per dvejus metus gauti 35 mlrd. dolerių tarptautinę finansinę paramą.

Lenkijos ministras pirmininkas Donaldas Tuskas trečiadienį per spaudos konferenciją su Vokietijos kanclerė Angela Merkel pareiškė, kad Europos Sąjungos (ES) Asociacijos sutarties su Ukraina politinė dalis gali būti pasirašyta jau kitą savaitę. Tuo patikino ir Ukrainos laikinasis ministras pirmininkas Arsenijus Jaceniukas.

Čekijos prezidento Milošo Zemano nuomone, Ukrainai, pasirašius Asociacijos sutartį su ES, teks ryžtis tam tikroms aukoms, pavyzdžiui, elektros energijos tarifų didinimui.

Kanada gali duoti 220 mln. dolerių

Jeigu TVF suderins didelio masto finansinės paramos Ukrainai paketą, Kanada bus pasirengusi skirti Kijevui 220 mln. dolerių, paskelbė Kanados ministras pirmininkas Stephenas Harperis, informuoja CBC.

„Premjeras Stivenas Harperis paskelbė apie planuojamą 220 mln. dolerių papildomą paramą, skirtą užtikrinti (Ukrainoje) stabilų ekonomikos augimą, demokratijos plėtrą ir sąžiningą valdymą", - spaudos konferencijoje Otavoje paskelbė Kanados užsienio ministerijos vadovas Johnas Bairdas.

Kaip pastebi televizija, didžioji paramos dalis - 200 mln. dolerių - bus suteikta su sąlyga, jeigu TVF pavyks suderinti didesnio masto finansinės paramos paketą.

JAV Senatas balsuos kovo 24 d.

Jungtinių Valstijų Senatas svarstys įstatymo projektą dėl ekonominės paramos Ukrainai ne anksčiau kaip kovo 24 dieną, apie tai informuoja naujienų agentūra Reuters".

Kovo 13 d. Senatui nepavyko balsuoti dėl šio įstatymo projekto, nes dalis respublikonų pasisakė prieš papildomą TVF finansavimą. Prie dokumento svarstymo senatoriai grįš ne anksčiau kaip kovo 24 dieną, pasibaigus parlamento atostogoms.

Anksčiau skelbta, kad JAV Atstovų Rūmai pritarė 1 mlrd. dolerių vertės paramos Ukrainai paketui. Vėliau ekonominės pagalbos Ukrainai projektui pritarė JAV Užsienio reikalų komitetas.