Šiandien (14 val. 30 min. Lietuvos laiku) skelbiami JAV mažmeninės prekybos apyvartos duomenys. Reikėtų žiūrėti į grynosios mažmeninės apyvartos duomenis (be statybinių medžiagų, automobilių ir kuro), kadangi jie yra naudojami JAV BVP skaičiavimuose. Prognozuojama, kad vasarį apyvarta bus 0,2 proc. didesnė negu sausį. Visgi manome, kad yra rizikos apyvartai ūgtelėti kiek mažiau, kadangi šalti vasario mėnesio orai galėjo turėti įtakos vartotojų aktyvumui.

G7 įspėjo Rusiją, kad sekmadienį Kryme įvyksiantis referendumas, kuriame bus svarstomas Krymo prisijungimo prie Rusijos klausimas, gali susilaukti G7 sankcijų.

„Lietuvos energijos gamyba“ ir LESTO siūlys akcininkams išmokėti dividendus. Vilniaus biržoje aktyviai prekiauta apie planuojamus dividendus paskelbusios „Lietuvos energijos gamybos“ akcijomis, kurios brango net 17,20 procento (apyvarta 54,6 tūkst. eurų). Bendrovės valdyba trečiadienį pranešė, kad iš sukaupto metų pelno akcininkams bus siūloma išmokėti 150 mln. litų dividendų, arba po 24 centus (0,07 euro) už akciją. Vakarykštėmis kainomis dividendų pajamingumas siekia 11,95 procento. Apie planuojamus dividendus pasibaigus prekybai biržoje paskelbė ir LESTO – valdyba akcininkų susirinkimui siūlys išmokėti 114,8 mln. litų dividendų, arba 19 centų (0,055 euro) už akciją. Pagal biržos uždarymo kainą, dividendų pajamingumas sudaro 6,1 procento.

Šiandien prekyba bus paremta dividendų lūkesčiais - „Lietuvos energijos gamybos“ akcijų kaina gali didėti toliau, tuo tarpu mažėjanti LESTO kaina neturėtų tapti dideliu siurprizu. Visgi investuotojai iš LESTO veikiausiai tikėjosi daugiau. Be to, siūlytume atkreipti dėmesį į LITGRID, kurios dividendų politika neturėtų kardinaliai skirtis nuo dividendais akcininkus ketinančių palepini LESTO ir „Lietuvos energijos gamybos“. Žinios apie būsimus dividendus pabrangino ir „Amber Grid“ (+2,90 proc.) akcijas. Tuo tarpu „Lietuvos dujos, dar viena kandidatė į pelnu besidalijančios su akcininkais bendrovės vardą, investuotojų dėmesio kol kas nesulaukė (-1,41 proc., 3,7 tūkst. eurų).