Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba pranešime rašo, kad jo namuose kratos metu rastas didelis kiekis aukso dirbinių, perlų, areštuotas prabangus automobilis „Porsche Cayenne“.

S. Rachinšteiną Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pareigūnai sulaikė trečiadienį, jam priklausiusios bendrovėse tyrėjai atliko kratas. Ikiteisminį tyrimą atliekantys pareigūnai taip pat spėjo areštuoti dalį milijonieriui priklausančio turto. Kartu sulaikyti ir dar keturi asmenys.

Įtariama, kad jis sukčiavimo būdu per fiktyviai įsteigtas bendroves siekė ir jau užvaldė Europos Sąjungos (ES) lėšas. Pirminiais duomenimis, įtariama, kad verslininko įsteigtos bendrovės užvaldė apie 2 mln. Lt, be to, siekė užvaldyti dar gerokai didesnę sumą.

Išaiškinta, kad nusikalstamos schemos sumanytojai nupirko finansinių sunkumų turinčių bendrovių, kurioms buvo skirta daugiau nei 3 mln. litų Europos Sąjungos parama, akcijas. Įsigytų bendrovių vardu buvo sudarinėjami fiktyvūs sandoriai su nusikalstamai veiklai nuslėpti naujai įsteigta įmone, kuri buvo naudojama kaip fiktyvi rangovė ir įrangos tiekėja.

Visų šių bendrovių direktoriai buvo statytiniai asmenys, o faktiškai visoms bendrovėms vadovavo tas pats organizuotos grupės vadovas. Įtariama, kad statytiniams bendrovių vadovams buvo nurodoma klastoti dokumentus (statybos rangos, įrangos pirkimo, paskolų sutartis, mokėjimo prašymus ir kitus Nacionalinei mokėjimo agentūrai teiktinus dokumentus), tam, kad gautų Europos Sąjungos lėšas.

Šią savaitę FNTT tyrėjai atliko kratas organizuotos grupės valdomose bendrovėse, kurios veikė viename ir tame pačiame trijų aukštų pastate Vilniuje, ir Trakų rajone, kur buvo baldų gamybos cechas.

Kratoms atlikti į pagalbą buvo pasitelkti Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai, kurie padėjo sulaikyti įtariamuosius, mėginusius pabėgti iš kratos atlikimo vietos bei patekti į gerai apsaugotas bendrovių patalpas. Kratų atlikimą apsunkino tai, kad į patalpas galima buvo patekti tik panaudojus specialiąsias priemones.

Atliekant procesinius veiksmus viena iš bendrovių buhalterių mėgino apsimesti esanti tik patalpas valančia pensininke. Tyrimui reikšmingi dokumentai buvo rasti gerai užmaskuotose saugyklose.

Kratų metų buvo aptikti ir kituose FNTT atliekamuose ikiteisminiuose tyrimuose svarbūs dokumentai, kurie piktybiškai nebuvo pateikiami Valstybinei mokesčių inspekcijai, teigiant, kad jie yra prarasti. Šiuose tyrimuose įtariama, kad nesumokėjus mokesčių valstybei buvo padaryta milijoninė žala.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (178)