„Kiek gali prarasti (verslas - BNS), sunku pasakyti... Dėl eksporto, aišku, šiek tiek praras, nes kai kurios Lietuvos įmonės jau neeksportuoja savo prekių, yra sustabdytos investicijos, kurios anksčiau buvo suplanuotos Ukrainoje. Tam tikri finansiniai nuostoliai bus“, - penktadienį interviu radijui „Laisvoji banga“ sakė premjeras, atsakydamas į klausimą apie Lietuvos verslo praradimus dėl politinės krizės Ukrainoje.

Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas Robertas Dargis šią savaitę paklaustas, kaip Ukrainos - Rusijos konfliktas gali atsiliepti Lietuvos pramonininkams, sakė, jog kol kas situacija yra neaiški ir ją vertinti būtų per anksti.

„Mes kol kas neturime didelių pastebėjimų, nėra dabar jokių paskelbtų blokadų nei kažkokių sankcijų. Kol kas mes negalėtume kalbėti apie konkrečius dalykus, kad sustabdytas Lietuvos produktų priėmimas ar sustabdyti pervažiavimai per sieną. Kad Lietuva skamba tame kontekste, mes tą girdėjome ir iš prezidento V.Putino pasisakymų, bet reikėtų laukti ir žiūrėti, kas čia vyks“, - ketvirtadienį žurnalistams sakė R. Dargis.

Dėl įvykių Ukrainoje atidedamas balandį Sankt Peterburge Lietuvos pramonininkų planuotas Lietuvos ir Rusijos ekonomikos forumas.

Į Ukrainą, nepaisant politinių peripetijų, kas antrą dieną su kroviniu iš Klaipėdos išvyksta traukinys „Vikingas“. Tai yra bendras Lietuvos, Baltarusijos, Ukrainos geležinkelių, uosto krovos kompanijų ir Klaipėdos, Iljičiovsko bei Odesos uostų projektas.

Swedbank“ vyriausiasis ekonomistas Nerijus Mačiulis yra pareiškęs, kad dabartiniai įvykiai Ukrainoje ir Rusijos rublio nuvertėjimas, Lietuvos užsienio prekybą bei visą ekonomiką paveiks minimaliai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (116)