Žurnalas Baltijos šalių atstovui N. Numavičiui skyrė 1565 vietą. Jo turtas įvertintas 1 mlrd. JAV dolerių.

Verslininkas N. Numavičius yra pagrindinis UAB „Vilniaus prekyba“ akcininkas. Ši bendrovė valdo parduotuvių tinklą „Maxima“ Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje. Jos antrinei įmonei priklauso ir vaistinių tinklas „Eurovaistinė“.

„Forbes“ pastebi, kad pasaulio milijardierių gretos toliau auga iki naujų aukštumų ir plečiasi iki naujų pasaulio kampelių. „Forbes“ pasaulio turtuolių vertinimo komanda aptiko 1 645 milijardierius, kurių turimas turtas sudaro 6,4 trln. dolerių (pernai jis sudarė 5,4 trln. dolerių). Pasaulyje atsirado rekordiškai daug – 268 nauji milijardieriai, kurių turtas vertinamas dešimtimi skaitmenų. Tarp jų yra 42 naujos moterys milijardierės – tai irgi naujas rekordas. Sąraše iš viso figūruoja 172 moterys – daugiau negu bet kada. Pernai jų buvo 138.

Daugiausia turto per metus uždirbo „Facebook“ įkūrėjas Markas Zuckerbergas, kurio turtas nuo 15,2 mlrd. dolerių šoktelėjo iki 28,5 mlrd. dolerių. Tai lėmė pašokusi jo socialinio tinklo akcijų vertė. Technologijos, arba konkrečiau kalbant „Facebook“, pastaruoju metu padėjo praturtėti ne vienam asmeniui. Į milijardierių sąrašą pirmą kartą pateko šios įmonės operacijų vadovė Sheryl Sandberg, kaip ir ilgalaikis „Facebook“ viceprezidentas Jeffas Rothschildas. 19 mlrd. dolerių vertės sutartis su „Facebook“ į Silicio slėnio turtuolių gretas padėjo prasiveržti ir „WhatsApp“ įkūrėjams Janui Koumui bei Brianui Actonui. Tai keturi iš 26 naujokų, kuriems turtą sukrovė technologijos. Dešimt iš jų yra amerikiečiai, įskaitant „Dropbox“ vadovę Drew Houston ir vieną iš „Workday“ įkūrėjų Aneelą Bhusri.

Dėl technikos bumo ir stiprios vertybinių popierių rinkos Jungtinės Valstijos dar kartą išsiveržė į priekį pagal milijardierių skaičių – šioje šalyje gyvena 492 milijardieriai. Po jos eina Kinija su 152 milijardieriais ir Rusija su 111 milijardierių. Tačiau turtuolių atsiranda vis naujose vietose. Pirmą kartą milijardierių atsirado Alžyre, Lietuvoje, Tanzanijoje ir Ugandoje. Į pirmą 25-uką pirmą kartą pateko afrikietis – Aliko Dangote iš Nigerijos. Turėdamas 25 mlrd. dolerių turto, jis pakilo per 20 pozicijų aukštyn.

Apytikriai du trečdaliai milijardierių turtus uždirbo patys. 13 proc. jį paveldėjo, o 21 proc. uždirbo pinigus iš paveldėto turto. Tarp kitų garsesnių naujokų yra „World Wrestling Entertainment“ generalinis direktorius Vince`as McMahonas, madų karalius Michaelas Korsas ir Denise Coates iš Didžiosios Britanijos internetinės lažybų firmos „Bet365“.

Tačiau ne visoms šalims – arba magnatams – praėję metai buvo geri. Turkija dėl didėjančios infliacijos, sulėtėjusios prekybos vertybinių popierių biržoje ir krentančio valiutos kurso neteko 19 milijardierių. Indonezija, kurios valiutos vertė dolerio atžvilgiu smuko 20 proc., prarado aštuonis turtuolius, kurių turtas siekė dešimtženklį skaičių. Iš viso iš sąrašo iškrito 100 žmonių, o dar 16 tiesiog mirė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (241)