Lietuvoje didžiausiu mokesčių mokėtoju esanti naftos perdirbimo įmonė „Orlen Lietuva“ su sunkumais susidūrė po to, kai vienas didžiausių Ukrainos degalinių tinklas ir „Orlen Lietuva“ klientas „WOG“ nuo vasario vidurio negali per muitinę operatyviai gabenti krovinių.

Bendrovės laikosi pozicijos, jog krovinių gabenimas ribojamas dėl nepagrįstų priežasčių, o tai gali atnešti nuostolių ar net baudų, jei krovinys ilgai nepajudės per sieną.

Naftos sektoriaus bendrovės skaičiuoja, jog Ukrainos rinka priklauso nuo degalų importo, tad dėl šių užlaikymų gali didėti benzino kainos, o dyzelino – ir pritrūkti.

Nusavino turtą

Kita Lietuvos įmonė paskelbė, jog Ukrainos valdininkai siekia nusavinti jų turtą kurortiniame Odesos mieste.

„Garcinija“ prašo Lietuvos ambasados įsiterpti bei ištirti padėtį, kai teisėsaugos institucijos ir Ukrainos Valstybės turto fondas kliudo įmonei priklausančio nekilnojamojo turto naudojimui.

Bendrovė dėsto, jog 2013 m. lapkritį įsigijo iš bendrovės „Safar“ sveikatingumo kompleksą „Orion“ Odesoje.

„Tokiu būdu „Garnicija“ investavo pinigines lėšas į Ukrainos ekonomiką, vildamasi politinės bei ekonominės šalies situacijos stabilumo ir saugumo. Naudojantis mūsų nekilnojamuoju turtu, mums tapo žinoma apie trečiųjų asmenų pasikėsinimą į šitą objektą“, - dėstė bendrovės atstovas Vsevolodas Kalčenko.

Bendrovei yra iškeltas baudžiamasis procesas, su kuriuo „Garcinija“ skelbia neturinti nieko bendra.

„Be to, teisėsaugos institucijos bei Ukrainos Valstybės turto fondas atlieka veiksmus, kuriais siekiama atimti „Garcinija“ priklausančias nuosavybės teises, sudaro neteisėtas kliūtis nuosavybės naudojimuisi, nepaisant to, kad mes esame sąžiningi turto įgijėjai, kadangi visiškai teisėtai įgijome nekilnojamąjį turtą Ukrainoje bei pilna apimtimi įvykdėme visas sutartines prievoles“, - pranešė V. Kalčenko.

Lietuvos ambasados Kijeve komercijos atašė Rimantas Šegžda DELFI yra sakęs, jog apie bendrovių patirtus nemalonumus jie yra informuoti ir aiškinsis situaciją.

DELFI skelbė, kad Lietuvos verslas Ukrainoje jau pajuto Kijeve vykstančius neramumus: verslininkų reikalaujama remti Antimaidaną, dėl to padaugėjo tikrinimų, be to, iš kai kurių įmonių kėsinamasi atimti jų turtą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (241)