Anot verslininko, jis netiki, kad ruošiantis žaidynėms buvo išleista 50 mlrd. JAV dolerių - ši suma gali būti išgalvota žurnalistų.

Valdžia patvirtino Olimpiadai skirtas lėšas praėjusių metų vasario mėnesį. Tada "RIA Novosti" panešė, kad pasiruošimas žaidynėms kainuos 1,526 trln. rublių, t.y. 51 mlrd. JAV dolerių pagal tvirtinimo metu nustatytą valiutų kursą.

Šių metų sausio 16 d. Rusijos vicepremjeras Dmitrijus Kozakas pateikė finansinę ataskaitą, kurioje nurodoma, kad olimpinių objektų statybos ir būtinos jų tinkamam funkcionavimui infrastruktūros kūrimo išlaidos siekė 214 mlrd. rublių (apie 7 mlrd. JAV dolerių).

Rusijos premjeras Dmitrijus Medvedevas interviu televizijos kanalui CNN sausio 22 d. komentarų apie patvirtintas 50 mlrd. JAV dolerių vertės lėšas nepateikė. Jis nurodė, kad būtina atskirti tik žaidynėms skirtų objektų ir visos miesto infrastruktūros vystymo išlaidas. Valdžia tvirtina, kad likusios išlaidos, t.y. 43 mlrd. JAV dolerių, buvo skirtos kelių ir geležinkelių, vandentiekio sistemų ir elektros linijų tiesimui, tiltų ir tunelių statybai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)