Kaip rašoma pranešime spaudai, kreditorių komitetui pritarus, „Snoro“ bankroto administravimas bus perduotas kitam bankrotų administratoriui, kurį patvirtins kreditoriai ir teismas. Artimiausiu metu bus pradėtos naujo bankroto administratoriaus atrankos procedūros.

Kol nebus paskirtas naujas administratorius, N. Cooperis ir toliau eis savo pareigas.

 „Šiandienos sprendimas reziumuoja praėjusiais metais pradėtus pokalbius su pagrindiniais sprendimų priėmėjais „Snoro“ bankroto procese, tuomet buvo sutarta, kad aš pasitrauksiu tinkamu metu 2014 m. Atsižvelgiant į iki šiol pasiektą pažangą, sutarėme, kad šiuo metu yra tas laikas. Šiame bankroto procese pasiekėme puikių rezultatų, sėkmingai sugrąžinome reikšmingą sumą banko kreditoriams, netrukus planuojame užbaigti dar kelių pagrindinių  banko aktyvų pardavimą“, - pranešime cituojamas N. Cooperis.

Kreditorių komiteto pirmininkė Aurelija Mažintienė tvirtina, kad šis bankroto administratoriaus sprendimas nebuvo netikėtas.

„Pagrindiniai darbai, susiję su banko bankroto ir likvidavimo procedūromis, yra tinkamai pradėti ir artėja prie pabaigos. Gerokai pasistūmėjome su didžiąja turto – banko paskolų portfelio – pardavimo dalimi. Taip pat paskelbtas ir vienos iš didesnių banko dukterinių bendrovių grupės investuotojas, pradėtas dengti antros eilės kreditoriaus kreditorinis reikalavimas, iš viso per kiek daugiau nei dvejus metus į banką susigrąžinta beveik 2 mlrd. litų turto“, - pranešime cituojama ji.

Kaip nurodoma, pranešime, artimiausiu metu numatoma užbaigti „Finastos“ pardavimo procedūras bei reikšmingai pasistūmėti su paskolų portfelio pardavimo procesu. Kai bus baigti šių turto vienetų pardavimo procesai, užsienio konsultantų poreikis, išskyrus teisminius procesus, sumažės.

Šiemet N. Cooperiui sueina 67 metai.

DELFI primena, kad po N. Cooperio paskyrimo daugiausiai diskusijų kilo dėl jam mokamos algos. Buvo pasirodę pranešimų, kad jam mokama 100 tūkst. Lt. Tai kėlė kai kurių politikų pasipiktinimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (287)