Rimantas Žylius tapo „Norway Registers Development“ (NRD) vykdančiuoju direktoriumi. Įmonė specializuojasi verslo, turto, hipotekos, licencijų ir gyventojų registrų sistemos srityse.

Prieš tai įmonei vadovavęs Jon Birger Fjalestad liks įmonėje užimdamas NRD direktoriaus pareigas ir daugiau dėmesio skirdamas strateginėms konsultacijoms įgyvendinti.

„Kaip privati įmonė, NRD vykdo verslo klimato gerinimo projektus, kurių didelė dalis yra finansuojami tarptautinių organizacijų, tokių kaip Pasaulio Bankas ar Jungtinės Tautos, kurios siekia paskatinti ekonomikos plėtrą ir sumažinti šalių priklausomybę nuo donorų. Buvęs ūkio ministras Rimantas Žylius turi sukaupęs tinkamą patirtį, reikalingą plėtoti NRD veiklą vykdant ekonomikos skatinimo projektus ir padedant tarptautinėms organizacijoms kelti besivystančių šalių ūkį“, – sakė J. Fjalestad.

„Besivystančių šalių vyriausybės siekia platesnio masto modernizacijos, nenori apsiriboti tik naujų verslų registravimu. Joms itin svarbus greitas progresas kuriant gyvybingą verslo klimatą. Reaguodama į šį poreikį, NRD plečia paslaugų portfelį ir partnerystę vietiniame atskirų regionų lygmenyje“, – komentavo R. Žylius.

Per pastaruosius 18 metų NRD įgyvendino daugiau kaip 110 verslo aplinką gerinančių projektų keturiasdešimtyje šalių, tarp kurių Ruanda, Liberija, Gvatemala, Vietnamas ir kitos šalys. 2013 metais NRD pasirašė susitarimo memorandumą su Ugandos Vadybos ir Technologijos universitetu, bendradarbiauja su ISACA Tanzanijos skyriumi vystant ir įgyvendinant patariamąją nacionalinę Tanzanijos kibernetinės gynybos sistemą.

NRD turi antrinę įmonę Tanzanijoje bei į savo veiklą įtraukia BAIP grupė kompetencijos centrus Lietuvoje.

NRD priklauso BAIP grupei – specializuotai IT bendroves vienijančiai grupei, kurios veikla apima verslo aplinką gerinančių projektų įgyvendinimą, integruotų nacionalinių informacinių sistemų kūrimą, kritinės IT infrastruktūros atsparumo užtikrinimą, nacionalinį kibernetinį saugumą ir gynybą. BAIP grupė valdo įmones BAIP, „Acena“, „NRD“, Norway Registers Development, Norway Registers Development East Africa Limited, NRD CS. BAIP grupė veikia ir vykdo projektus Centrinėje ir Rytų Europoje, Rytų Afrikoje ir kituose regionuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)