Banke „VTB 24“ pažymėjo, kad dolerių ir eurų pirkimas nuo sausio 20 dienos išaugo keturis kartus. Finansų korporacijoje „Otkrytie“ panešė, kad pagrindinių valiutų paklausa padidėjo tris kartus. „Вinbank“ nurodė, jog dolerių pardavimai gyventojams vien per sausio 27 dieną dviejų savaičių paros vidurkį viršijo pusketvirto karto, o euro paklausa išaugo 50 procentų.

Didžiausia Rusijos finansų įstaiga „Sberbank“ taip pat pažymėjo, kad pastarosiomis dienomis žmonės buvo labiau linkę pirkti užsienio valiutą, tačiau pabrėžė, jog stipraus suaktyvėjimo nepastebėjo. „Alfa-Bank“ užfiksavo grynųjų pinigų išėmimo eurais operacijų skaičius padidėjimą. „Promsviazbank“ pažymėjo, kad per pastarąsias dvi savaites išaugo indėlių užsienio valiuta skaičius, o grynųjų dolerių paklausa šoktelėjo 40 procentų.

Nuo metų pradžios rublio vertė dolerio ir euro atžvilgiu labai krito. Maskvos biržoje sausio 23 dieną dolerio kursas viršijo 34 rublių ribą, o po paros euro kursas įveikė 46 rublių ribą. Sausio 27 dieną doleris valiutų prekybos metu pabrango iki 34,86 rublio, o euro vertė pasiekė istorinį rekordą – 47,72 rublio. Po intervencijų, kurių ėmėsi Rusijos Centrinis bankas, pagrindinių valiutų kursai kiek sumažėjo.

Sausio 27 dieną Ekonomikos plėtros ir prekybos ministerijos vadovas Aleksejus Uliukajevas paaiškino, jog rusiškos valiutos susilpnėjimas tėra „darbinis momentas“, kuris atitinka besivystančioms šalims būdingas pasaulines tendencijas. Savo ruožtu Centrinio banko pirmininkė Elvyra Nabiulina išaiškino, jog dabartinius kursų svyravimus sukėlė ne rublio silpnėjimas, o euro ir dolerio sustiprėjimas besivystančių šalių valiutų atžvilgiu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)