"Šiandien pradedame Kroatijos biudžeto deficito mažinimo procedūrą. Taip pat parengsime rekomendacijas, kokių priemonių būtina imtis, kad ši problema būtų išspręsta iki 2016 metų", - pranešė Graikijos finansų ministras Yannis Stournaras per spaudos konferenciją po ES finansų ministrų pasitarimo Briuselyje.

Regione nustatytos biudžeto deficito ribos šiuo metu siekia 3 proc. BVP, o bendroji valstybės skola negali viršyti 60 proc. BVP.

Lapkričio mėnesį Kroatijos valdžia pranešė, kad pakartotinai peržiūrėto 2013 m. biudžeto deficitas turėtų sudaryti 5,5 proc. Anksčiau buvo prognozuojama, kad jis sieks tik 3,5 procento BVP.

ES Ekonomikos ir pinigų politikos komisaras Olis Rėnas (Olli Rehn) nurodė, kad ES peržiūrės Kroatijos planus, kaip suvaldyti perteklinį biudžeto deficitą. Jis pridūrė, kad Kroatija turi imtis "ryžtingų veiksmų" ir atgaivinti pasitikėjimą šalies ekonomika. Šiuo metu Briuselis nori "prieš pateikdamas savo išvadas atidžiai ir nuodugniai išnagrinėti Kroatijos vyriausybės pateikiamus pasiūlymus" dėl biudžeto deficito mažinimo, kalbėjo ES komisaras.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)