Kaip skelbia BBC, remdamasi tyrimo duomenimis, Londonas nuo 2010 metų sukūrė dešimt kartų daugiau darbo vietų privačiame sektoriuje nei bet kuris kitas miestas.

Ekspertai ragina suteikti daugiau valdžios įgaliojimų regionams.

Tyrimas nustatė, kad beveik trečdalis žmonių nuo 22 iki 30 metų amžiaus persikėlė iš kitų šalies miestų į Londoną.

Londonas, regis, "sutraukia talentingus žmones iš likusių šalies regionų", teigiama ataskaitoje, "dauguma jaunų žmonių į savo gimtuosius miestus nebesugrįžta".

Edinburgas ir Birmingemas - dar du miestai, kurie pagal darbo vietų kūrimo privačiame sektoriuje rodiklį užima gana aukštas pozicijas.

Pasak vyresniojo "Centre for Cities" ekonomisto Paulas Swinney, Londono ekonominė veikla naudinga Didžiosios Britanijos ekonomikai.

Pasak jo, "tai vienas ekonominiu atžvilgiu efektyviausių miestų pasaulyje, ir žvelgdami į ateitį, turėtume ir toliau skatinti Londono augimą".

"Tuo tarpu kitų mūsų didžiausių miestų, kaip Šefildas ir Mančesteris, indėlis į šalies ekonomiką akivaizdžiai per mažas", - sakė ekonomistas.

Tyrėjai nustatė "sveikintinų augimo požymių tokiuose miestuose, kaip Edinburgas, Birmingemas ir Liverpulis, kur žymus darbo vietų augimas privačiame sektoriuje padėjo padengti dalį nuostolių, patirtų valstybiniame sektoriuje".

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)