Londono Vestminsterio magistrato teismo atstovė BNS sakė, jog posėdis numatytas 14 val. vietos laiku (16 val. - Lietuvos laiku).

„Snoro“ indėlininkų ir kreditorių asociacija, kuri vienija 3000 narių, ruošiasi atkreipti dėmesį į šią bylą – bus piketuojama prie teismo rūmų. Iš Lietuvos tam atvyko grupė žmonių.

„Mes manome, kad V. Antonovo bei R. Baranausko gynybos argumentai, neva „Snoro“ byla yra politizuota – tik galimai kriminalinį nusikaltimą padariusių asmenų išdavimo proceso vilkinimas. Juk nuo jų savanaudiškų veiksmų labai realiai ir skaudžiai nukentėjo ne tik ūkio subjektai, bet ir dešimtys tūkstančių Lietuvos gyventojų. Jei buvę banko savininkai nesijaučia padarę nieko blogo, tegul nebijo grįžti į Lietuvą, o jei sąžinė jiems kužda kitaip, tuomet nėra ko svaičioti apie politinius sąmokslus,“ – sakė „Snoro“ indėlininkų ir kreditorių asociacijos vykdantysis direktorius Aras Petrauskas.

Piketas vyks 13.30 vietos laiku (15.30 Lietuvos laiku) prie Londono Vestminsterio teismo. Asociacija tikisi, kad prie piketo prisijungs ir daugiau nuo „Snoro” veiklos nukentėjusių žmonių.

V.Antonovo ir R.Baranausko ekstradicijos bylą Vestminsterio magistrato teismas pradėjo nagrinėti 2011 metų lapkritį.

Lietuvai atstovaujantis advokatas yra teigęs, kad iš „Snoro“ dingę pinigai atsirado R.Baranausko ir V.Antonovo sąskaitose Šveicarijos banke „Julius Baer“, o būtent ši vagystė ir sužlugdė banką, rašė "Lietuvos rytas".

Anot advokato, kaltinamieji taip ir nesugebėjo paneigti, kad nuo 2008 metų iki 2011 metų į „Julius Baer“ ir „HSBC Private Bank“ sąskaitas atliko daugiau nei 30 stambių pervedimų, o jų sumos siekė nuo 10,6 mln. JAV dolerių iki 74 mln. eurų.

Kaltinamųjų advokatas teismą tikino, kad taip bandoma politiškai susidoroti su V.Antonovu ir R.Baranausku. Pasak jo, su V.Antonovu bandoma susidoroti, nes jis yra rusas bei užrūstino Lietuvos prezidentę Dalią Grybauskaitę, rašė dienraštis, kurio trečdalį akcijų valdė "Snoras".

Lietuvos Generalinė prokuratūra yra pateikusi Europos arešto orderį dėl V.Antonovo ir R.Baranausko suėmimo, be to, ji yra pareiškusi jiems įtarimus pasisavinus apie 1,7 mlrd. litų "Snoro" turto. Prokurorai taip pat yra apriboję įtariamųjų nuosavybės teises į 805 mln. litų vertės turtą.

Kitas Londono teismas pernai vasarį atmetė V.Antonovo prašymus atidėti civilinio ieškinio nagrinėjimą, kol bus priimtas sprendimas dėl jo ekstradicijos bei dėl arešto orderio panaikinimo.

Buvęs "Snoro" valdybos pirmininkas V.Antonovas ir vienas jo akcininkų R.Baranauskas šiuo metu gyvena Jungtinėje Karalystėje, kur laukia teismo sprendimo jų ekstradicijos byloje.

2011 metų lapkričio 16-ąją nacionalizuotam bankui " Snoras" bankroto byla iškelta tų pačių metų gruodžio 7-ąją.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (201)