Beveik dvejus metus šviežia ir ką tik išrūkyta žuvimi Danės krantinėje prie Pilies tilto prekiavę žvejai prieš kelis mėnesius turėjo išsikraustyti – pradėjus tilto remontą turgelio vieta virto statybviete. Pirkti žuvies krantinėje klaipėdiečiai pamėgo neiškart, tačiau dabar, pasak žvejų, iki šiol nenustoja klausinėti, kada prekyba bus atnaujinta.

Danės krantinių operatorė – įmonė „Klaipėdos laivų remontas“ – žvejams prekiauti seniai žada įrengti ir normalius paviljonus. Kurį laiką tam priešinosi paveldosaugininkai, vėliau dėl tilto remonto teko ieškoti naujos vietos. Dabar, apsisprendus šviežios žuvies turgelį rengti kitame Danės upės krante, pakeliui į Smiltynės perkėlą, žadama, kad paviljonai stovės gegužės pradžioje.

„Beveik viskas yra išspręsta, išskyrus keletą niuansų su inžineriniais tinklais, nes reikalingas vanduo, kanalizacija, elektra. Manome, kad jau šiomis dienomis, gal net per sausio mėnesį, išsispręs šis klausimas ir galėsime baigti projektavimą [...] ir tada jau užsakinėsim paviljonus“, – sakė AB „Klaipėdos laivų remontas“ Infrastruktūros tarnybos viršininkas Gintaris Milvydas.

Tuo metu žvejai sako prekybą atnaujinsią anksčiau. Greičiausiai – jau sausio pabaigoje.

„Bus prekiaujama iš mūsų autoparduotuvių. [...] Matome, kad yra poreikis, ir norime kuo greičiau atnaujinti, kad žmonės neužsimirštų, kad ten tikrai vyksta prekyba. Ir ji vyks toliau – iki tol, kol bus viskas įrengta“, – teigė prekybos šviežia žuvimi koordinatorius Mindaugas Rimeikis.

Iki vasaros žvejai tikisi susigrąžinti pirkėjus, pastatyti nebe vieną, o dvi rūkyklas, be to, vasarą planuoja žuvį ne tik rūkyti, bet ir vietoje ją kepti.