Civilinę bylą išnagrinėjęs teismas paskelbė, kad L. Velička dabar jau bankrutuojančiai bendrovei privalės sumokėti daugiau kaip 344 tūkst. litų žalos atlyginimą. Be to, iš verslininko teismas valstybei priteisė daugiau kaip 7 tūkst. Lt žyminio mokesčio bei procesines palūkanas nuo bylos iškėlimo iki teismo sprendimo įvykdymo dienos.

Tiesa, teismo sprendimas kol kas neįsiteisėjo – L. Velička negali jo skųsti nei apeliacine, nei kasacine tvarka, tačiau turi teisę per 20 dienų nuo jo priėmimo dienos paduoti Vilniaus apygardos teismui pareiškimą dėl sprendimo už akių peržiūrėjimo.

Bylą teismas išnagrinėjo L. Veličkai nedalyvaujant – jis nepateikė atsiliepimo į pareikštas bankroto administratoriaus pretenzijas. Kadangi jam nepavyko įteikti dokumentų, teismas apie bylos nagrinėjimą buvo paskelbęs viešai teismų apie nagrinėjamas bylas puslapyje.

Bylos duomenimis, dar 2012-ųjų rugsėjį bendrovei „Kailiniai Lt“ Vilniaus apygardos teismas iškėlė bankroto bylą – iki šios dienos L. Velička buvo oficialus bendrovės vadovas (nuo 2010-ųjų gegužės 28 d.).

Teismo nutartimi bendrovės vadovui buvo nurodyta bankroto administratoriui perduoti visus dokumentus, tačiau L. Velička vengė vykdyti šį nurodymą. Dėl to sostinės policija pradėjo ikiteisminį tyrimą – įtariama, kad verslininkas trukdė bankroto administratoriui laiku ir tinkamai atlikti įmonės bankroto procedūras.

Liutauras Velička (kairėje)
Kaip teismui nurodė „Kailiniai Lt“ administruojantis bankroto administratorius, bendrovės kreditoriniai reikalavimai sudaro 344 tūkst. Lt – ši suma susidarė L. Veličkos vadovavimo metu.

Su bylos duomenimis susipažinęs teismas pažymėjo, kad bankrutuojančios bendrovės buvęs vadovas L. Velička privalo įmonei atlyginti visą padarytą žalą, nes „savo veiksmais (neveikimu) nevykdė pareigos elgtis atsargiai ir rūpestingai, t. y. buvo nesąžiningas „Kailiniai Lt“, jos kreditorių atžvilgiu“.

Nemalonumų dėl kailinių verslo turi ir L. Veličkos motina N. Veličkienė – prieš metus teismas yra paskelbęs, kad nėra pagrindo atnaujinti jau išnagrinėtos bylos, kuria ji Šveicarijos bei Prancūzijos bendrovėms įpareigota sumokėti 6 mln. JAV dolerių skolą.

N. Veličkienė prašė atnaujinti procesą byloje, kurioje įsiteisėjusiu sprendimu teismas iš N. Veličkienės ir jos bendrovės solidariai „Compagnie Industrielle de Pelleteries C.A.“ yra priteisęs 445 tūkst. JAV dolerių skolos bei 76 tūkst. JAV dolerių – palūkanų. Kol bus padengtas įsiskolinimas, bus skaičiuojamos 6 proc. metinės palūkanos.

Tuo pačiu sprendimu kompanijai „MAYER&CIE AG“ teismas priteisė 4 mln. 778 tūkst. JAV dolerių skolos bei 600 tūkst. JAV dolerių palūkanų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (97)