Asociacijos tarybos nariais išrinkti Guoda Azguridienė („Sveiki produktai“), Jaunius Barkauskas („Holos“), Mindaugas Vyskupaitis („Mėta“) ir Vytautas Račickas („Du medu“).

Kaip nurodo asociacija, ji sieks skleisti informaciją apie ekologiško produkto pridėtinę vertę visuomenei, prisidėti prie teisinių ekologinių produktų gamybos ir prekybos pagrindų tobulinimo bei įtvirtinti ir išplėtoti ekologiško ūkininkavimo, gamybos, prekybos ir vartojimo tradiciją Lietuvoje.

„Asociaciją įkūrėme, pirmiausia, atsižvelgdami į informacijos apie ekologiškus produktus poreikį – visuomenėje galima aptikti tam tikro supratimo apie ekologiškumą nuotrupas, tačiau retas vartotojas žino, kas yra ekologiškas produktas ir kuo jis išsiskiria iš įprastinių. Pavyzdžiui, dauguma lietuvių – 41 proc. – renkasi ekologiškus maisto produktus ir gėrimus, mat apie šias prekes žino daugiau nei apie tokias kaip higienos priemonės ar buitinė chemija. Taigi vienas mūsų tikslų – teisingai informuoti visuomenę apie ekologiškų produktų koncepciją ir naudą“, – sako Andrius Samaitis, EPA pirmininkas, „Biosala“ vadovas.

Naujai įsteigtos asociacijos planuose – ir bendradarbiavimas su valdžia bei jos skatinimas imtis veiksmų. „Nors Lietuvoje yra gerosios praktikos pavyzdžių, susijusių su ekologija, vis dar dažnai neįžvelgiama bendro intereso ekologiškų produktų vartojimo plėtroje. Pavyzdžiui, sėkmingai prieš daugiau nei 20 metų startavęs ir lietuviško ekologinio ūkio tradicijai pamatus padėjęs Tatulos projektas buvo užgožtas kitų, su ekologija nesusijusių biudžeto pinigais remiamų iniciatyvų. Tai ir sieksime pakeisti“, – pasakoja A. Samaitis.

Šiuo metu asociacijai priklauso 7 ekologiškų produktų gamybos ir prekybos įmonės iš įvairių Lietuvos miestų: „Biosala“, „Du Medu“, „Holos “, „Mėta“, „Sveiki produktai“, „Sveikų bioproduktų centras“, „Ustukių malūnas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)