Dž. Jelen pareigas eiti pradės nuo vasario 1 d., kai savo kadenciją baigs Benas Bernanke. Dž. Jelen yra pirmoji moteris, valdysianti JAV centrinį banką per visą jo 100 metų gyvavimo istoriją.

JAV prezidentas Barackas Obama pritarė Dž. Jelen kandidatūrai, teigdamas, kad "JAV piliečiai gavo aršią čempionę, kuri supranta, kokį svarbų vaidmenį vaidina ekonominė ir finansų politika gerinant žmonių gyvenimo, darbo rinkos sąlygas ir socialinius standartus".

Anksčiau Dž. Jelen ėjo šalies centrinio banko vicepirmininkės pareigas.

Janet Yellen
Moters laukia sunkus kelias po to, kai po aštuonerių metų tarnybos iš posto pasitrauks B. Bernankė. Nors daugelis analitikų tiki, kad ji tęs B. Bernankės vykdytą politiką ir kels JAV ūkį išlaikydama žemas palūkanų normas, tačiau, bankui ėmus mažinti savo ūkio skatinimo programos apimtis, Dž. Jelen gali laukti sunkumai.

Neseniai bankas pranešė, kad JAV ekonomikos augimo prognozės pastaruoju metu buvo per daug optimistiškos. Deja, bankui teko skatinimo politiką taikyti gerokai ilgiau, nei iš pradžių buvo planuota.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)