Medieną vežame medienvežiais, kurie sveria iki 40 tonų. Išvežant iš kirtaviečių technika klimpsta, sąlygos dirbti sudėtingėja. Šiemet neįprasta žiema, todėl prognozuojame, kad apie 20–30 proc. medienos galime įmonėms nepatiekti. Tai vyksta ne dėl mūsų kaltės, o dėl gamtinių sąlygų“, – apgailestauja Šiaulių miškų urėdijos vyriausiasis inžinierius Romualdas Zebčiukas.

„Miškininkai prašo ir pramonės supratimo, nes prekyba mediena yra sulėtėjusi 10–15 proc. Darome viską, kad aprūpintume žaliava. Iki balandžio–gegužės mėnesio savo sutartinius įsipareigojimus įvykdysim“, – žada generalinio urėdo pavaduotojas Gintaras Visalga.

Urėdijos pernai 20 mln. litų skyrė keliams remontuoti, šiemet, nesant pašalo, jiems tvarkyti prireiks dar daugiau lėšų. Miškininkai sako, kad gali atlikti tik kosmetinį remontą, o kapitaliniam reikia didesnių pajėgų.

„Žmonės rašo, skundžiasi, kad miškininkai gadina kelius, išveždami medieną. Valstybinių miškų – 50 proc., o kiti – privatūs, ir privatininkai veža medieną, o visa bėda – miškų urėdijoms“, – kalba Vilniaus miškų urėdas Artūras Nanartavičius.

Dar vienas rūpestis dėl šiltos žiemos – nuogąstaujama, kad šiemet padaugės miškų kenkėjų ir ligų. Tad teks daugiau lėšų skirti sanitarinei miškų priežiūrai.