Verslininkai atidėjo planus Telšiuose statyti 80 mln. litų vertės naują paukštyną dėl gyventojų ir savivaldybės nepritarimo bei protestų.

„Jeigu problemos nebus išspręstos, investicijos, užuot likusios Lietuvoje, gali iškeliauti į Kaliningrado sritį ar kitą valstybę. Tuo tarpu Kelmės savivaldybei investicijų trūksta kaip oro, todėl neabejoju, kad Kelmės administracija surastų tinkamą 30 hektarų sklypą ir tarpininkautų pritraukiant investicijas“, – pranešime cituojamas iš Kelmės kilęs parlamentaras.

„Vičiūnų“ atstovai teigia, kad naujame fabrike būtų sukurta per 200 darbo vietų, darbuotojui vidutiniškai būtų mokamas 3 tūkst. litų atlyginimas, kuris yra beveik dvigubai didesnis nei vidutiniškai Telšiuose ar Kelmėje.

„Tokioms mažoms savivaldybėms, kaip Kelmei, gresia išnykimas. Vienintelis būdas išlikti yra prioritetu laikyti ne šaligatvių remontą, bet investicijų ir naujų darbo vietų pritraukimą“, – teigia K. Masiulis.

Nedarbas tiek Kelmės, tiek Telšių savivaldybėse viršija Lietuvos vidurkį, Kelmėje siekia 16,5 proc., Telšiuose 10,5 proc. Abi savivaldybės kenčia dėl gyventojų emigracijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (162)