Tai parodė gruodį Latvijoje kompanijos TNS atlikta ekonomiškai aktyvių gyventojų apklausa, 64 proc. jų norėtų, kad V.Antonovas, vienas buvusio banko "Snoras" ir "Latvijas Krajbanka" savininkų, būtų išduotas Lietuvos teisėsaugai ir teisiamas Lietuvoje, rašo "Lietuvos žinios".

Sausio 20 dieną Jungtinės Karalystės teismas turėtų skelbti sprendimą.

Tačiau DELFI skelbė, jog bet kokį teisėjo sprendimą nepatenkinta pusė galės apskųsti Aukštesniajam, o dar vėliau – Aukščiausiajam teismui.

Lietuvos generalinė prokuratūra yra pareiškusi jiems įtarimus pasisavinus apie 1,7 mlrd. litų "Snoro" turto. Prokurorai taip pat yra apriboję įtariamųjų nuosavybės teises į 805 mln. litų vertės turtą.

Be to, kaltinimuose teigiama: nuo 2008-ųjų rugpjūčio iki 2011-ųjų birželio V.Antonovas ir R.Baranauskas atliko daugiau kaip 30 didelių pervedimų į asmenines sąskaitas bankuose „Julius Baer & Co AG“ ir „HSBC Private Bank SA“.

Pervedimų sumos – nuo 10,6 mln. JAV dolerių iki 74 mln. eurų. Iš viso V.Antonovas atliko 27 pervedimus į savo sąskaitas, o R.Baranauskas – 6.

Kaltinimus dėl finansinių aferų V.Antonovas ir R.Baranauskas atmeta.

Buvęs „Snoro" valdybos pirmininkas V. Antonovas ir vienas jo akcininkų R. Baranauskas šiuo metu gyvena Jungtinėje Karalystėje, kur laukia teismo sprendimo jų ekstradicijos byloje.

2011 metų lapkričio 16-ąją nacionalizuotam bankui " Snoras" bankroto byla iškelta tų pačių metų gruodžio 7-ąją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (339)