Inspektoriai išsiaiškino, kad 40 metų J. Numavičius į valstybės biudžetą esą turi sumokėti 1 mln. 56 tūkst. Lt – tiek galimai sudarė gyventojų pajamų mokestis (GPM) ir privalomasis sveikatos draudimas (PSD).

Šią nepriemoką VMI inspektoriai nustatė dar praėjusių metų rugpjūtį. J. Numavičius nesutinka su priskaičiuotais mokesčiais – verslininkui atstovaujantys vienos garsiausios Lietuvos advokatų kontoros teisininkai ne tik užginčijo nepriemokos priskaičiavimą, bet ir reikalauja, kad VMI pateiktų dokumentus, kuriais remiantis buvo konstatuotas įsiskolinimas.

J. Numavičiaus skundą dėl VMI veiksmų penktadienį pradėjo nagrinėti Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT). Tiesa, ginčo aplinkybės nebus viešos – teisėja Liudmila Zaborovska patenkino verslininkui atstovaujančios advokatės Aistės Medelienės prašymą ir bylą nusprendė nagrinėti uždaruose teismo posėdžiuose.

Kodėl J. Numavičius nesutinka su VMI atliktu patikrinimo aktu, advokatė nekomentuoja, tylos siena atsivėrė ir VMI, aiškindami, jog negali skelbti informacijos apie privačius asmenis. Pats J. Numavičius teismo posėdyje nedalyvavo.

DELFI žiniomis, teisme pradėtas ginčas – dar tik didelio karo, kurį VMI paskelbė J. Numavičius, pradžia: verslininkas iš pradžių siekia gauti dokumentus, kuriais buvo jam priskaičiuota nepriemoka. VMI tokius dokumentus atsisako pateikti, motyvuodama, jog jie susiję su kitais privačiais asmenimis, todėl J. Numavičiui negali būti pateikti.

Milijonierius Mokestinių ginčų komisijai (MGK) taip pat yra apskundęs VMI patikrinimo aktą, kuria priskaičiuota nepriemoka, o teisme reikalaujami dokumentai jam reikalingi siekiant išsiaiškinti, ar iš tikrųjų jis yra skolingas valstybei – esą nepateikiant svarbių dokumentų yra apribota jo teisė į gynybą.

Tai jau ne pirmasis ginčas, į kurį pastaraisiais metais įsivėlė garsus verslininkas – DELFI jau skelbė, kad jis kreipėsi į Vilniaus apygardos teismą, prašydamas iš savo brolio Nerijaus Numavičiaus ir bendrovės „VP Grupė“ priteisti 30 mln. Lt.

Teisėjams nusprendus, kad šis ginčas turi būti narpliojamas arbitraže, sostinės teismą pasiekė dar vienas J. Numavičiaus ieškinys – byla iškelta bendrovei „VP Grupė“, kurios valdybos pirmininkas ir prezidentas yra jo brolis.

Milijonierius siekia, kad teismas „VP Grupę“ įpareigotų pateikti visus dokumentus, susijusius su dar 2006 m. sudaryta neterminuota paslaugų sutartimi ir vėlesniais jos priedais. Pagal šią sutartį „VP Grupė“ buvo įsipareigojusi atstovauti J. Numavičiaus interesams, rūpintis jo turtu ir reikalais, atlikti įvairias teisines ir finansines operacijas.

Ši sutartis buvo nutraukta tik 2010-ųjų balandį.

J. Numavičius ieškinyje nurodė, kad norėtų susipažinti su visais „VP Grupė“ įmonių akcijų pirkimo-pardavimo sandorių, „VP Market“, „Maxima LT“ finansinių ataskaitų dokumentais.

Vienas iš reikalavimų – pateikti duomenis ir apie bendrovių „NDX energija“, „Leo LT“ veiklą – būtent po nesėkmingo energetinio projekto J. Numavičius paliko vadinamąjį VP dešimtuką.

JAV gyvenančio milijonieriaus reikalavimai pateikti net keliolikoje lapų – J. Numavičius nurodė, kad šių duomenų reikalavo ir „VP Grupės“, tačiau informacija nebuvo suteikta, nors liečia jį tiesiogiai.

Pasak DELFI šaltinių, J. Numavičius ir jam atstovaujantys teisininkai baiminasi, kad labai svarbūs dokumentai gali būti sunaikinti, paslėpti ar kam nors perleisti.

Teisminiai ginčai tarp brolių vyksta ir ne Lietuvoje – Kipro ir Nyderlandų teisininkai aiškinasi kai kurių jiems priklausančių akcijų apsimestinius dovanojimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (289)