Dauguma solidžias pajamas gaunančių rizikos draudimo fondų vadovų šiais metais, kaip paaiškėjo, ir vėl neatlaikė spartėjančių akcijų rinkos augimo tempų. Pasisekė tik nedaugeliui.

Pirmąją poziciją reitinge užėmė 77 metų garsus investuotojas milijardierius Carlas Icahnas. Tai jau penkti sėkmingi metai jo investiciniam fondui "Ichan Enterprises", kurio akcijos pabrango 150 proc. Gruodį žurnalas "Time" paskelbė I. Icahną pagrindiniu Amerikos investuotoju.

"Morgan Stanley" vadovas Jamesas Gormanas pasirinko kitą strategiją, susikoncentruodamas į investicinį banką su mažmeniniais brokeriais ir mažindamas priklausomybę nuo nepastovaus sektoriaus. Toks sprendimas pasiteisino vasarą - kompanija savo trečiojo ketvirčio ataskaitoje pranešė apie 888 mln. dolerių uždirbtą pelną. "Morgan Staley" akcijos šiais metais pabrango 57 proc., tuo tarpu vieno iš pagrindinio jo konkurento "Goldman Sachs" - tik 31 proc.

Trečias sąraše - Davidas Tapperis, kuris surizikavo ir pasikliovė JAV vertybiniais popieriais. Pats D. Tapperis uždirbo nemažą pelną iš aviacijos kompanijų akcijų, jo rizikos draudimo fondas "Appaloosa Management" valdo 20 mlrd. dolerių turtą, o fondo pajamos šįmet išaugo 40 proc.

Milijardierius Leonas Blackas, dirbantis privačių investicijų sferoje, išsprendė visus probleminius sandorius, slėgusius dar nuo finansinės krizės laikų, ir sėkmingai sugrįžo į rinką. Be to, jo fondo "Black's Apollo Global" akcijos pabrango 72 proc. nuo IPO pradžios.

Larry'iui Robbinsas pretenduoja į metų finansų direktoriaus titulą. Jis antrus metus iš eilės uždirba didelį pelną iš JAV sveikatos apsaugos sistemos kompanijų akcijų. Šiuo metu jis valdo 7 mlrd. dolerių turtą. Pagrindinis jo kompanijos "Glenview Capital" investicinis fondas pranešė uždirbęs 38 proc. didesnį pelną nei praėjusiais metais.

Johnas Paulsonas kitados įvykdė vieną sėkmingiausių sandorių istorijoje, vėliau patyrė tikrą nuosmukį. 2011 metais jis prarado 9,6 mlrd. dolerių, neteisingai įvertinęs JAV ekonomikos atsigavimą, ir tapo "didžiausiu Volstrito nevykėliu". Tačiau 2013 metais milijardierius ir rizikos fondo "Paulson & Co" direktorius pranešė apie 55 proc. išaugusias pajamas.

Nekilnojamojo turto magnatui Jonathanui Gray'iui šie metai buvo itin sėkmingi. Kompanija "Hilton Worldwide Holdings", kurios pirkimas kažkada daugeliui atrodė keistu sprendimu, surengė sėkmingą pirminį viešą akcijų platinimą (IPO), uždirbusį J. Gray'aus kompanijai "Blackstone Group" 8 mlrd. dolerių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)