Vilkas, atkeliavęs iš pasakos apie Raudonkepuraitę, tapo paklausia preke – prie žaislų skyriaus eilės nusidriekė nuo pat ankstyvo ryto.

Vienas prieš vyriausybę nukreiptų protestų dalyvis, kaip pasakojama, savaitgalį metė tokį pliušinį vilką tiesiai į Honkongo vadovą Cy Leungą.

Politiko kiniškas vardas primena vieną keiksmą Gvangdžou tarme, o kritikai politiką jau gana seniai pravardžiuoja Vilku. Prieš politiko valdžią pasisakantieji teigia, jog jis negali tinkamai valdyti Honkongo, nes jį su Pekinu sieja pernelyg tvirti ryšiai.

„Ikea” Honkonge atstovas BBC sakė, kad pirkėjai į parduotuves minėtojo konkretaus žaislo atvyko lygiai 7 valandą ryto vietos laiku – 11 valandą visi pliušiniai vilkai jau buvo parduoti.

„Ikea” nekomentuoja, kaip nekaltas pliušinis vilkas gali būti susijęs su įtampa Honkonge, tačiau teigia, jog nei vienas Honkonge pardavinėjamas bendrovės gaminys, įskaitant ir minkštus žaislus, neturi pavadinimų kinų kalba.

Nauja vilkų siunta „Ikea” Honkonge planuoja pasiekti 2014 metų sausį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)