Jau užbaigta pusę metų trukusi prekybos centro „Gediminas 9” rekonstrukcija, kurią atliko prekybos centrą įsigijusi bendrovė „East Capital“. Rekonstrukcija pareikalavo apie 20 mln. Lt investicijų.

Į prekybos centrą grįžę klientai neberas buvusių laiptų žemyn, taip pat pakeistos vidinės pastato konstrukcijos, įrengtos naujos perdangos. Prekybos nuomojamam plotui ketvirtame aukšte skirta 11 tūkst. kv. m. Biurams – 1,6 tūkst. kv. m.

Pagrindinis nuomotojas bus Švedijos drabužių pardavėjas „H&M”. Parduotuvė įsikurs per tris aukštus. Iš viso prekybos centre įsikūrę apie 20 prekes ir paslaugas siūlančių verslų.

Skandinaviškas minimalizmas su itališku kvapu

Prekybos centro vadovė Donata Vaičiukynė teigė, kad norima tiek sostinės gyventojus, tiek svečius iš svetur pritraukti į miesto centrą. Tokia idėja ir vertė atnaujinti prekybos centro bendrąsias patalpas. Tikimasi, su nauju prekybos centru suaktyvės prekyba.

D. Vaičiukynė teigė, kad nenori konkuruoti su jokiais kitais prekybos centrais ir stengsis išsiskirti ne tik vieta, kurioje yra įsikūrę, bet ir parduotuvių bei maitinimo įstaigų pasiūla.

Prie centro rekonstrukcijos prisidėjęs Magnus Lundgren, „Tam Retail“ direktorius ir partneris iš Švedijos, pasakojo, kad prisidėti prie projekto privertė problema, kad centre dienos metu būna daug žmonių, tačiau trūksta apsipirkimo vietų, prekybos centrų pačiame miesto centre.

Kajsa Axelsson, „Wester+Elsner Arkitekter” architektė, prisidėjusi prie naujos koncepcijos kūrimo, teigė, kad atnaujinant prekybos centrą norėta padidinti prekybos vietos plotą, o kartu sukurti patrauklias klientams bendras erdves.

Restoranų interjerus taip pat bandyta priderinti prie bendro prekybos centro interjero. Restoranai susilies su bendru prekybos centru staliukus išnešant į bendrą erdvę.

Architektė pabrėžė, kad kartu bandyta atspindėti pastato istorinę praeitį. Dėl to įėjus į pastatą užlipama ant granitinių grindų, o pakėlus galvą matomas didelis šviestuvas. Vietoj stiklinių turėklų įrengti metaliniai turėklai, kurie taip pat primena pastato praeitį.

Žemutiniame aukšte sukurta greito maisto ir gėrimų prekybos vieta.

D. Vaičiukynė teigė, kad norima iki pavasario pabaigti nuomoti visas patalpas, tačiau 100 proc. patalpų nuoma, pasak jos, nėra prioritetas.

„Galvojama, pasilikti šiek tiek neišnuomoto ploto, kad ateityje įsikurtų prekės ženklas, atitinkantis mūsų prekybos centro koncepciją“, - teigė ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (81)