Restoranas tarp lankytojų greitai pelnė populiarumą, tačiau su darbuotojais reikalai kur kas prastesni. Būtent dėl šios priežasties kitų metų pradžioje restoraną teks uždaryti.    
 
Jo savininkas nusivylė ir pavargo nuo darbuotojų paieškų. Restorane šiuo metu yra aštuonios laisvos darbo vietos, tačiau P. P. Keskula nebesitiki rasti žmonių, kurie galėtų jas užimti.  
 
„Mane neramina visuotinė tendencija, mūsų jaunimo požiūris. Tai ne tik mano ar Raplos problema. Pastaruoju metu tokių signalų yra daug. Darbo yra, bet rasti jam tinkamų žmonių neįmanoma“, - guodėsi P. P. Keskula.  
 
Jo teigimu, jauni žmonės, ieškantys darbo, siūlo labai prastą darbo kokybę. P. P. Keskulos teigimu, viskas prasideda dar nuo namų ir mokyklos.

„Mokykloje iš moksleivių daugiau negalima nieko reikalauti. Reikia stengtis, kad viskas jiems būtų įdomu ir malonu. Tai problema ne tik Estijoje, tai pasaulinė tendencija“, - kalbėjo restorano savininkas.   
 
O kas vyksta namuose? Pašnekovo teigimu, daugybė žmonių tapo bankų vergais, todėl dirba nejausdami malonumo. Jie priversti dirbti iki nukritimo. Tuo tarpu jų vaikai sėdi namuose vieni. Savaitgaliais tėvai stengiasi atsipalaiduoti, kad pirmadienį vėl pavargę grįžtų į darbą.   
 
P. P. Keskula kartu su žmona restoraną „Roheline Ait“ atidarė ne trokšdami užsidirbti daug pinigų, bet norėdami propaguoti sveiką mitybą. Tyrimai rodo, kad viena iš prastos jaunimo sveikatos bei pesimistiško požiūrio į pasaulį priežasčių yra netinkama mityba.        
 
Klientai greitai pamėgo naująjį restoraną ir nedideliam kolektyvui iki šios dienos jau pavyko grąžinti visus investuotus pinigus. Tačiau be papildomų darbuotojų jie nesusitvarko, o rasti tinkamų pagalbininkų labai sunku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (213)