„Šią vasarą pajutau, kad mano veikla ėmė kelti įtampą -nepatenkintos įmonės ėmė skųstis, neva jos patekusios į juoduosius sąrašus, nes viešinamos žinios apie jų skolas, pateikiama kita joms nepalanki informacija. Bet oficialiai jokių pretenzijų – nei skundų, nei kreipimosi dėl to į teismą“, - dienraščiui pasakojo jis.

Teisininko išsilavinimą turinčio kauniečio nuomone, ši paslauga Baltarusijoje aplenkė laiką.

Jis sako, kad kreditingumo paslaugų veiklą reglamentuojančio įstatymo šalyje nėra. Tačiau ši veikla nėra ir teisės aktais draudžiama. Tokią paslaugą įmonėms Baltarusijoje teikia Nacionalinis bankas.

Įmonių kreditingumą vertinančios bendrovės „Creditreform Lietuva“ direktorius Saulius Žilinskas „Verslo žinioms“ sakė, kad ši istorija jam primena Lietuvą prieš du dešimtmečius, kai bendrovių akcininkai, įmonių apyvarta ar juolab pelnas buvo didžiausia paslaptis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)