Kaip rašo dienraštis „Verslo žinios”, bitkoinai - tai elektroniniai, virtualieji pinigai, juos 2009 m. sugalvojo nežinomas programuotojas ar programuotojų grupė, pasivadinusi „Satoshi Nakamoto”. Ši valiuta nėra padengta jokia kita valiuta, brangiaisiais metalais ar kitomis vertybėmis, o jos kursą nustato paklausa ir pasiūla.

Dar 2010-aisiais 1 bitkoinas „Mt. Gox” biržoje kainavo vos 0,01 dol., o antradienį 1 bitkoino vertė buvo pasiekusi 900 dol. Metų pradžioje ši valiuta kainavo 13,3 dol. – taigi pabrango 6445 proc.

Atsiskaityti bitkoinais galima už visas įprastas prekes ar paslaugas, jei tik pardavėjas sutinka priimti šią valiutą. Atsiskaitymas jais priimamas tūkstančiuose vietų pasaulyje.

Nordea” banko ekonomistas Žygintas Mauricas komentuodamas bitkoinu fenomeną nurodo, kad jei kritinė masė žmonių patikės bitkoinais ir jų įsigis, valiuta gali išsilaikyti, tačiau jei bitkoinų vertė pradės kristi ir praras pasitikėjimą, ji labai greitai gali nueiti į istoriją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)