Todėl asociacija, pasak jos generalinio direktoriaus Rimo Varkulevičiaus, pradeda šalies įmonių vadovams rengti seminarus "Lietuvos įmonių pasiruošimas euro įvedimui".

Pirmasis seminaras įvyks š.m. gruodžio 6 d. Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmuose. Vėliau seminarai bus rengiami Kauno, Vilniaus, Panevėžio ir Šiaulių rūmuose.

Pasak R.Varkulevičiaus, seminarų metu bus aptariami būsimi pokyčiai tarptautinėje ir Lietuvos finansų rinkose, lito susiejimo su euru tvarka, prognozuojama bazinės valiutos pasikeitimo įtaka įmonių veiklai, konsultuojama, kaip įmonėms geriau pasirengti numatomiems pasikeitimams.

Tarptautinės verslo mokyklos finansų analitikė Margarita Starkevičiūtė verslininkams skaitys pranešimą "Pokyčiai tarptautinėse finansų rinkose ir įmonių finansų valdymas, perorientuojant litą nuo dolerio prie euro", o Lietuvos banko Pinigų politikos priemonių skyriaus viršininkas Sigitas Šiaudinis - "Grynųjų eurų įvedimas ir lito susiejimas su euru".

Taip pat seminarų dalyviams bus dalijama pranešėjų parengta informacija apie lito susiejimą su euru, vyks papildomų klausimų aptarimas, diskusijos.

Pasak finansų analitikės M.Starkevičiūtės, Lietuvos įmonių vadovai labai klysta, jei mano, kad lito susiejimas su euru tebus didelės įtakos neturėsiantis bazinės lito valiutos pakeitimas.

Euras Ekonominės ir pinigų sąjungos valiuta tapo 1999 metais. Iki šiol ši valiuta buvo naudojama atsiskaitant negrynaisiais pinigais.

Nuo 2002 metų sausio 1-osios dvylika eurozonos šalių - Vokietija, Prancūzija, Italija, Ispanija, Olandija, Graikija, Belgija, Portugalija, Austrija, Suomija, Airija ir Liuksemburgas - įsives grynuosius eurus. Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacija vienija penkis rūmus Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje. Rūmai skatina užsienio prekybą, remia smulkų ir vidutinį verslą, teikia informaciją apie potencialius partnerius Lietuvoje ir užsienyje, atstovauja verslininkus mūsų šalies ir užsienio valdžios institucijose, rengia ir teikia pasiūlymus Vyriausybei bei kitoms valstybės institucijoms ūkio plėtros klausimais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją