Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėja Gražina Žukauskienė ketvirtadienį paskelbė, kad antstolė Brigita Palavinskienė gali tęsti išieškojimą SEB bankui vykdomojoje byloje dėl beveik 1 mln. 146 tūkst. eurų (beveik 4 mln. Lt) skolos.

Pasak teismo, antstolė šios skolos išieškojimą gali nukreipti į Lentvaryje esantį dvarą – būtent čia verslininkas yra su Asta Valentaite atšventė triukšmingas vestuves.

Teismas nusprendė, kad antstolė turi teisę iš varžytinių parduoti įkeistą nekilnojamąjį turtą – beveik 2 tūkst. kv. metrų bendro ploto administracinį pastatą.

Teismo teigimu, vykdydamas vykdomuosius dokumentus, antstolis privalo imtis visų teisėtų priemonių tinkamai apginti išieškotojo interesus, nepažeisdamas kitų vykdymo proceso dalyvių teisių bei teisėtų interesų. Kad antstolė būtų padariusi pažeidimų, teismas nenustatė.

Tuo metu L. Pinkevičius siekė, kad antstolė sustabdytų vykdomąją bylą ir atidėtų išieškojimą.

Verslininkas dėl Lentvario dvaro turi bėdų jau ne pirmą kartą – anksčiau teismas jam yra skyręs baudą už netinkamą dvaro ir vandens malūno priežiūrą.

Teismas yra konstatavęs, kad L. Pinkevičius nepašalino nustatytų kultūros paveldo objektų laikymo pažeidimų: užtverti fiziškai pažeistas rūmų tvoros vietas, užsandarinti atviras rūmų langų, durų angas, apšienauti šalia rūmų esančią teritoriją, užsandarinti vandens malūno atvirą lango angą ir pašalinti šalia pastato pamatų esančius menkaverčius krūmus bei atvykti į Kultūros paveldo departamentą faktinių aplinkybių nustatymui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (105)