Naujausia Europos Komisijos pateikiama statistika rodo, kad visoje Europos Sąjungoje (ES) jaunesnių kaip 25 metų amžiaus asmenų nedarbo lygis siekia 23,5 proc., t. y. 7,5 mln. 15-24 metų jaunuolių Europoje nei mokosi, nei dirba.

Tiesa, statistika visame Europos regione skiriasi: Vokietijoje nedirba 7,7 proc. jaunuolių, o finansiškai smukusiose Graikijoje ir Ispanijoje šis rodiklis pasiekė daugiau kaip 50 proc.

Liepos mėnesio susitikime A. Merkel pažymėjo, kad jaunimo nedarbui būtina skirti daugiausiai dėmesio, nes tai "tikriausiai viena rimčiausių problemų, su kuria susiduria Europa".

ES šalys narės pažadėjo įvairiems sprendimams skirti 12 mlrd. eurų, panašias lėšas suteiks ir Europos investicijų bankas bei Europos socialinis fondas. Savo siūlomus sprendimus, kaip didinti jaunimo užimtumą, kiekviena ES šalis turi pateikti Briuseliui iki šių metų pabaigos.

Vis dėlto kai kurie analitikai teigia, kad svarbiausias veiksnys keisti situaciją darbo rinkoje Europos jaunimui yra šalių ekonomikos plėtra.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)