"Trijų mėnesių rodikliai yra labai teigiami, mes jų ir tikėjomės. Kaip paskelbta Kopenhagos biržoje, mūsų trijų mėnesių rezultatai yra geresni, nei tikėjomės visam pusmečiui", - BNS sakė LBS generalinis direktorius Artūras Gedgaudas.

Pasak jo, beveik visas pelnas gautas iš pagrindinės veiklos ir tik nedidelę jo dalį sudaro finansinės veiklos pelnas. "Smarkiai pagerėjo pervežimai ro-ro tipo keltais, tai ir buvo pagrindinis gerų rezultatų veiksnys", - teigė bendrovės vadovas. Trečiojo ketvirčio LBS pardavimai siekė 40,457 mln. litų, ir, pasak A.Gedgaudo, tai taip pat labai geras rodiklis.

"Ketvirtąjį ketvirtį, manau, didesnių pasikeitimų nebus, bet žinant rinką ir jos svyravimus, spalis ir lapkritis turėtų būti geri, o gruodis - blogesnis dėl švenčių. Bet mes tikimės, kad rezultatai išliks tokie patys, kaip ir ankstesniais mėnesiais", - prognozavo LBS generalinis direktorius A.Gedgaudas.

LBS įkurta po to, kai "DFDS Tor Line" šių metų pavasarį įsigijo bendrovę "Lietuvos jūrų laivininkystė" (Lisco) ir reorganizavo ją į dvi įmones - keltų bendrovę LBS, kurios 76,36 proc. akcijų valdo DFDS (birželio 28 dienos duomenimis), ir trampinio laivyno bendrovę "Lisco". Kontrolinį pastarosios įmonės akcijų paketą valdo Turto fondas.

LBS turi šešis ro-ro keltus, iš jų keturi yra didieji keleiviniai-krovininiai keltai. Visi jie plaukioja į Vokietijos ir Švedijos uostus.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją