DELFI pavyko išsiaiškinti, kas ir kodėl sugalvojo tokią reklamą: ją prisipažino sugalvojusi Lietuvoje veikianti antrinė Vokietijos pastolių sistemų gamybos įmonė „Layher Baltic“. Įmonės akcininku yra Vokietijos įmonė „Layher International“.

„Mes esame vokiečių kapitalo įmonė. Esame labai laimingi, kad dirbame vokiečių įmonėje, mums viskas sekasi, dėl to, kad vokiečiai mums duoda galimybę dirbti labai geromis sąlygomis. Mes norime padėkoti vokiečiams už tokią galimybę“, - sakė įmonės generalinis direktorius Victoras Vorontsovas.

Jis sako, jog įmonė savo pavadinimo prie reklamos nepridėjo, nes jo ir nereikia: užsieniečiai ir taip supranta, ką norėta pasakyti.

„Vokiečiai atvažiuoja į Lietuvą, žiūri, jiems tampa geriau, nusišypso - dėl to ir buvo pakabinta tokia reklama, - paaiškino V. Vorontsovas. - Mes dirbame siaurame segmente ir mums nereikia reklamos, o šis projektas – nuoširdus. Linkėjimai vokiečiams, kurie atvažiuoja į Lietuvą.“

Įmonės vadovas pasidžiaugė, jog šiuo metu Lietuva sulaukia daug svečių iš Vokietijos dėl Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungai.

Tačiau ne visi gyventojai ir miesto svečiai supranta, kam skirta ši reklama, tai liudija ir DELFI skaitytojų laiškai, kuriais jie kreipėsi į redakciją.

Anksčiau analogiškas plakatas buvo viešinamas su Vokietijos prezidento Joachimo Gaucko atvaizdu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (350)