Kaip rašo dienraštis „Lietuvos žinios”, šiuo metu dviejuose Lietuvoje veikiančiuose komerciniuose bankuose iš penkių indėlių litais palūkanos yra mažesnės nei indėlių eurais. Dar dviejuose bankuose palūkanos vienodos, o viename iš didžiųjų bankų indėlių litais palūkanos didesnės nei indėlių eurais.

Lietuvos bankų asociacijos prezidentas Stasys Kropas sakė, kad indėlių palūkanų dydis, neatsižvelgiant į valiutą, iš esmės priklauso nuo ekonominio ciklo ir kredito įstaigos rizikos. Šiuo metu palūkanos yra labai mažos ir, tikėtina, tokios išliks dar vienus ar dvejus metus, tačiau vėliau, sprendžiant pagal ekonominio ciklo raidą, gali didėti.

„Eliminuojant šias prielaidas, euro įvedimas turbūt būtų gera žinia tiems, kurie skolinasi, nes paskolų palūkanos būtų mažesnės. Tačiau indėlininkams tektų tenkintis šiek tiek mažesnėmis palūkanomis nei dabar“, - „Lietuvos žinioms" prognozavo S.Kropas.

S.Kro­pas pa­aiš­ki­no, jog in­dė­lių pa­lū­ka­nos eu­rais ga­li bū­ti ma­žes­nės dėl to, kad pa­nai­ki­na­ma ša­lies ri­zi­ka. Tuo­met ban­kams at­si­ran­da ga­li­my­bė pa­pras­čiau pa­sis­ko­lin­ti iš Eu­ro­pos cen­tri­nio ban­ko bei tarp­ban­ki­nė­je rin­ko­je, kai da­bar to­kia ga­li­my­bė be­veik ne­eg­zis­tuo­ja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)