Apie nuo 2013 lapkričio 1-osios planuojamus pokyčius spalio pradžioje buvo informuota visuomenė ir Ryšių reguliavimo tarnyba. Akcinės bendrovės Lietuvos pašto nuomone, pokyčiai atitinka teisės aktų reikalavimus, o jų įgyvendinimo pasekmė – aiškus laiškų ir siuntinių atribojimas ir kokybiškesnis pristatymas – atitinka viešąjį interesą bei vartotojų interesus, rašoma pranešime spaudai.

Pokyčių įgyvendinimo išvakarėse buvo gautas Ryšių reguliavimo tarnybos raštas, kuriame išreikšta tarnybos pozicija dėl minėtų reikalavimų pašto korespondencijos siuntų (laiškų) matmenims.

„Atsižvelgdamas į naujai paaiškėjusias aplinkybes bei siekdamas išsklaidyti visas abejones dėl tinkamo universaliųjų pašto paslaugų teikimo, akcinė bendrovė Lietuvos paštas atideda nuo 2013 lapkričio 1-osios įsigaliojusių pokyčių įgyvendinimą, todėl minėtasis reikalavimas pašto korespondencijos siuntų matmenims laikinai nebus taikomas“, – teigė Lietuvos pašto generalinė direktorė Lina Minderienė.

Akcinė bendrovė Lietuvos paštas kvies Ryšių reguliavimo tarnybą konstruktyviam dialogui, kad būtų tinkamai, vadovaujantis aiškiais ir tarptautinėje praktikoje susiklosčiusiais kriterijais, nustatyti reikalavimai korespondencijos siuntų matmenims bei užtikrintas teisinis aiškumas ir apibrėžtumas.

Anot Lietuvos pašto, nesant pašto korespondencijos siuntų reguliavimo, iki šiol gyventojai kaip pašto korespondenciją siųsdavo įvairius daiktus – drabužius, avalynę, telefonus, kompiuterius, šakočius, rūkytas dešras, duoną ir pan.