Vienas iš svarbiausių išsakytų verslumo skatinimo bruožų - sugebėti patenkinti ne kelių asmenų, o didžiosios visuomenės dalies poreikius.

Investuotojų forumo vykdomoji direktorė Rūta Skyrienė pasakojo, kad su Algirdu Butkevičiumi buvo kalbama apie tai, kad Lietuvai labai reikia darbo vietų su kuo didesniais atlyginimais, nes pastebima vis didėjanti migracija. Kitas svarbus aspektas – šalies konkurencingumas regione, kuris, pasak pašnekovės, yra nekoks.

„Mokesčių sistema, darbo užmokesčio sistema yra prastesnės nei mūsų kaimynių – Latvijos ir Estijos“, - konstatavo R. Skyrienė.

Pašnekovės nuomone, tam, kad šalie būtų vykdomi efektyvūs pokyčiai, reikia ir politinės valios ir viešojo intereso pataisų.

„Reikalingi pokyčiai dėl viešojo intereso. Lietuvoje per viešąjį interesą dažnai spekuliuojama, kartais ir prokurorai taip elgiasi ne visai taip, kaip turėtų. Naudojamasi keletu žmonių, kurie atvažiuoja su plakatu ir rėkia, kad čia visos bendruomenės nuomonė, o iš tikrųjų visa bendruomenė galbūt nukenčia., nes į tą regioną neateina investuotojas ir nesukuria darbo vietų. Va čia ir iškyla klausimas, kas tas viešasis interesas? Ar kai gerai trim žmonėms ar kai gerai visai šaliai ar visam regionui? Tai manom, kad būtų neblogai turėti įstatymą, kuris bent apibūdintų, kaip ginamas viešasis interesas ir manau, kad mes tokį pasiūlymą parengsime ir pateiksime“, - laidoje „Verslo pozicija“ kalbėjo R. Skyrienė.

Laidos įrašą galite pasklausyti čia.