Vilniaus apygardos teismas penktadienį pradėjo nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje kyšininkavimu kaltinamas bankroto administratorius Vytautas Mockus.

Ikiteisminio tyrimo metu V. Mockus neigė kaltę dėl jam pareikštų kaltinimų, tačiau teisme savo pozicijos kol kas neišsakė.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Vilniaus valdybos ir Vilniaus apygardos prokuratūros pareigūnai V. Mockų buvo sulaikę dar vasario 28-ąją.

Bankroto administratorius kaltinamas reikalavęs 50 tūkst. Lt kyšio ir priėmęs pusę reikalauto kyšio sumos – 25 tūkst. Lt – iš vienos bankrutuojančios bendrovės direktoriaus.

Bylos duomenimis, kyšis buvo sumokėtas už tai, kad nebūtų pastebėta trūkumų bendrovės buhalterinėje apskaitoje ir nebūtų vilkinamos bankroto procedūros.

Už kyšininkavimą, jeigu bus įrodyta kaltė, V. Mockui gresia bauda arba laisvės atėmimas iki septynerių metų. Šiuo metu jam skirta kardomoji priemonė – 15 tūkst. Lt užstatas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (84)