Kaip rašo dienraštis „Šiaulių kraštas”, būdama viena iš keitimo iniciatorių, bendrovė įsipareigoja finansuoti projektavimo darbus.

Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėja Rasa Budrytė aiškina, jog esminiai pakeitimai susiję su galimu prekybinių zonų, kurios buvo apibrėžtos schemoje, kaip potencialiai tinkamos komercinei plėtrai, peržiūra ir papildymu naujomis.

Tai daroma atsižvelgiant į pasikeitusius rinkos poreikius bei naujų prekybos tinklų noru ateiti į rinką.

„Lidl“ komunikacijos atstovės Dainos Balčiūnienės teigimu, Šiauliuose ketinama statyti maisto ir kasdienio vartojimo prekių parduotuvę su maždaug 1,2 tūkst. kv. m prekybos sale. Joje nebus prekybos centrams būdingų pramogų ir prekybos vietų.

„Planuojame atidaryti bent kelias parduotuves ir logistikos centrą vienu metu, todėl tinklo atidarymo data dar neskelbiama“, – komentavo Daina Balčiūnienė. Ji nepatikslino, kurioje vietoje numatyta statyti naująjį prekybos centrą.

Kaip „Šiaulių kraštui” komentavo savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Vaclovas Vingras, nepaisant vieno verslo subjekto iniciatyvos, planą peržiūrėti racionalu.

Administracijos direktoriaus pavaduotojas pabrėžė – vieno tinklo norai nebus pildomi. „Miestas – ne vien didieji prekybos centrai. Yra kitų erdvių, pėsčiųjų bulvaras. Viską sutelkę į prekybos paslaugas ir pramogas paliekame tuščias teritorijas“, – teigė V. Vingras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)