Sausio mėnesį pradėjusi veiklą 12 narių vienijanti lyga išplatino pareiškimą Prezidentui, Premjerui ir Seimo Pirmininkui.

Antradienį Seime surengtoje spaudos konferencijoje šios lygos prezidentas Kęstutis Grinius kaltino VKEKK neskaidrumu, nesąžiningumu ir neobjektyvumu. Jis teigė, kad šilumą tiekiančios įmonės apvogė vartotojus, minėjo konkrečius energetikos sektoriuje veikiančių įmonių pavadinimus, esą jos yra korumpuotos.

"Būdami įsitikinę, kad dabartinės sudėties VKEKK yra nepajėgi spręsti jai pavestų valstybės funkcijų ir užtikrinti viešo intereso, prašome inicijuoti šios komisijos reorganizavimo veiksmus bei keisti šios komisijos personalinę sudėtį", - teigiama lygos pareiškime valstybės vadovams.

Pasak K.Griniaus, lyga dirba teisės aktų kūrimo srityje. Be kitų lygos susikūrimo priežasčių, jis minėjo, kad dėl problemų šilumos, elektros ir vandens sektoriuje į teismą gali kreiptis tik vartotojų teisių gynėjai.

"Mano skundus teismai buvo tris kartus atmetę, nes gali kreiptis tik vartotojų teisių gynimo organizacijos", - Eltai sakė K.Grinius. Susikūrusi lyga rengiasi ne tik teikti tesės aktų projektus ir pasiūlymus, bet ir kreiptis į teismus.

K.Grinius šilumos ūkio sektoriuje yra konfliktavęs su Vilniaus savivaldybe šiai vykdant šilumos tinklų nuomos konkursą. Savivaldybė tada kreipėsi į Valstybės saugumo departamentą, pateikdama žinių, kad K.Grinius ir keli kiti Tautos pažangos partijos atstovai siūlėsi dabar sostinės šilumos tinklus nuomojančiai bendrovei "Dalkia" už tam tikrą sumą stabdyti nuomos konkursą.

Specialiųjų tyrimų tarnyba, ištyrusi savivaldybės kreipimąsi, kelti bylą atsisakė, nes trūko nusikaltimo požymių.

Nacionalinę vandens, elektros ir šilumos vartotojų gynimo lygą sudaro 12 asmenų: keturi signatarai (K. Grinius, Rimantas Astrauskas, Aleksandras Ambrazevičius, Egidijus Klumbys) ir kai kurių savivaldybių tarybų nariai.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją