Nauja kelionių organizatorių bendrovė kreipėsi į Konkurencijos tarybą įtardama, kad „dvi kompanijos, užimdamos bendrą dominuojančią padėtį rinkoje, piktnaudžiauja tokia padėtimi, taikydamos „grobuoniškas“ kainas poilsinėms kelionėms tomis kryptimis, kur keliones siūlo „Go Planet Travel“.

Bendrovės atstovai tikina, kad ypač mažos kelionių kainos gali būti labai žalingos vartotojams.

„Pastaruosius keletą metų, iki mums pasirodant rinkoje, „Novaturo“ ir „Tez Tour“ siūlytos kelionių kainos buvo nepagrįstai aukštos, ir, jei konkurencija jiems sumažės, kyla grėsmė, kad abi bendrovės vėl ženkliai pakels kainas“, - galvoja „Go Planet Travel“ vadovas Karolis Urbelionis.

Konkurencijos tarybai pateiktame skunde tvirtinama, kad „Go Planet Travel“ pradėjus veiklą, tiek „Novaturas“, tiek „Tez Tour“ paskelbė, kad siūlys klientams naujas keliones – į Kretą ir Turkiją. Į šiuos kraštus poilsiautojams keliones jau anksčiau paskelbė parduodanti „Go Planet Travel“.

K. Urbelionis skaičiuoja, kad skrydžio savikaina žmogui kainuoja apie 700 Lt, žemiausia viešbučio kaina asmeniui savaitei bent 220 Lt, tačiau „Novaturas“ per kelionių agentūrą „Eco Travel“ keliones į Kretą siūlė tuo pačiu metu kaip „Go Planet Travel“ už 499 Lt. Įmonės vadovas bando įrodyti, kad tokiu būdu bandoma apsunkinti naujo konkurento įėjimo į rinką kelią.

Siūlo „Go Planet Travel“ peržiūrėti savo kainodarą

„Novaturo“ atstovai nesutinka su mestais kaltinimais ir teigia, kad teisę kreiptis į Konkurencijos tarybą turi bet kas.

„Bendrovės „Novaturas“ veikla vykdoma skaidriai, atsakingai, laikantis visų šią rinką reglamentuojančių teisės aktų. Už konkurencingos verslo aplinkos kontrolę, Lietuvoje yra atsakingos kompetengingos įstaigos. Teikti skundus joms teisę turi bet kas“, - naujienų portalui DELFI teigė „Novaturo“ generalinis direktorius Linas Aldonis.

Pasak jo, klientams pasiūlytos naujos poilsinės kelionės buvo sėkmingos ir pataria konkurentams atsigręžti į save vietoj kaltinimų mėtymo konkurentams.

„Džiaugiamės, kad ne tik klientai, bet ir konkurentai įvertino mūsų šių metų pradžioje į rinką įvestus naujus produktus. Skirtingi produktai turi skirtingą savo kainodarą ir jų lyginimas iš esmės negalimas vien tik kainos lygyje. Jei „Go Planet Travel“ save lygina su žemų kaštų produktu, atitinkamai turi peržiūrėti ir savo produkto kainodarą“, - patarė L. Aldonis.

Kreipimąsi vertina kaip provokaciją

Tuo metu „Tez Tour“ atstovai konkurentų kreipimąsi į Konkurencijos tarybą „vertina kaip provokaciją ir pigaus populiarumo siekimą“.

„Apie esamą situaciją sužinojome tik iš žiniasklaidos. Šiai dienai iš Konkurencijos tarybos dar nesame gavę jokio oficialaus patvirtinimo, ar skundas gautas, ar jo pagrindu ketinama pradėti tyrimą. Todėl komentuoti paties skundo fakto negalime, vidų pirma su oficialiais dokumentais turės susipažinti bendrovės vadovybė, teisininkai. Įvertinant tai, kad šiuo klausimu komunikacija pradėta prieš Konkurencijos tarybai priimant sprendimą, peršasi prielaida, kad „Go Planet Travel“ sąmoningai skleidžia negatyvią informaciją apie kitus rinkos dalyvius“, - teigė kelionių organizatoriaus viešųjų ryšių ir rinkodaros skyriaus vadovė Inga Aukštuolytė.
Jos nuomone, taip naujas rinkos žaidėjas bando lengviausiu būdu pelnyti visuomenės ir žiniasklaidos dėmesį, pasitelkiant „juodąsias viešųjų ryšių technologijas“.

„Tez Tour“ kategoriškai atmeta bet kokius kaltinimus kartelio sudarymu.

„Šiuo metu yra vertinama situacija, konsultuojamasi su teisininkais, kokių priemonių imtis, siekiant apginti įmonės reputaciją ir užkirsti kelią panašaus pobūdžio informacijos skleidimui ateityje“, - pridėjo ji.

DELFI primena, kad „Go Planet Travel“ skrydžius pradėjo vykdyti rugsėjo mėnesį. Klientai skraidinami į Turkiją, Kretą ir Tunisą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (170)