Anot V.Galvono, jei nebūtų pritarta įstatymams, Lietuvoje veikiančios lošimų bendrovės turėtų nutraukti veiklą.

„2001 metais buvo priimtas azartinių lošimų įstatymas, bet nebuvo numatyta - tuo metu niekas negalvojo, kad gali būti tokie patys - tiek internetinės lažybos, tiek internetiniai lošimai kaip veiklos kryptis, ir nebuvo įstatyme numatyta, Tačiau bendrovės vykdė veiklą ir Vyriausiasis administracinis teismas pasakė „Baltic Bet“, kad jos veikla neteisėta (...)“, - pirmadienį po Vyriausybės pasitarimo žurnalistams sakė V.Galvonas.

Jis teigė, kad diskusijas sukėlęs siūlymas blokuoti Lietuvoje neregistruotų lošimo bendrovių domenus šaliai brangiai nekainuos, o pavyzdį galima imti iš Estijos.

Ryšių reguliavimo tarnyba, „Infobalt“ sakė, kad labai brangiai kainuos (domeno blokavimas - BNS), labai sudėtinga. Tai yra estų pavyzdys - jie pasakė, kad tai nėra panacėja, nėra 100 proc. (...) Yra firmų juodasis sąrašas ir jie seka ir blokuoja. Kokie rezultatai - 66 proc. net nepastebėjo šios veiklos, 19 proc. apeina įstatymą, o 16 proc. net nesiregistruoja, nes žino, kad bus blokuojami“, - teigė viceministras.

„Lošimų rpiežiūros tarnybai pavesta, kad visos užsienio lošimų bendrovės turi registruotis Lietuvoje. (...) Suteikiame lazdos ir pyrago principą, mes leidžiame visoms užsienio bendrovėms per tam tikrą laiką registruotis Lietuvoje, jei jos nesiregistruoja, jos tampa nelegalios. Jų vardas - domenas - yra blokuojamos. Lygiai taip pat jeigu per banko sąskaitas bus matomas pinigų judėjimas, bus blokuojama“, - tikino V.Galvonas.

Finansų ministerija Vyriausybei siūlė skubiai pritarti įstatymų projektams, kuriais priežiūros tarnyba įpareigotų ryšio tiekėjus pašalinti informaciją, kuri naudojama nelegaliems lošimams, arba panaikinti galimybę ją pasiekti. Šį siūlymą dar svarstys Seimas.

Seimui siūloma nuo kitų metų įteisinti lažybas internetu ir įpareigoti Lošimų priežiūros tarnybą griežčiau kontroliuoti nelegalių virtualių lošimų organizatorius - riboti prieigas prie tokių lošimų rengėjų. Seimas praėjusią savaitę priėmė svarstyti atitinkamas Azartinių lošimų įstatymo pataisas.

Lošimų tarnybą siūloma įpareigoti elektroninių ryšių tinklo paslaugų teikėjams nurodyti skubiai užblokuoti nelegalių lošimų organizatorius.

Informacijos technologijų bendrovių asociacijos „Infobalt“ prezidentas Vytautas Vitkauskas praėjusią savaitę teigė, kad svarstomos pataisos turi spragų, be to, abejotinas tokių priemonių efektyvumas internete. Lietuvos kabelinės televizijos asociacijos prezidentė Vaiva Žukienė kalbėjo, kad pataisos kelia demokratijos klausimų, ir valdžios institucijoms gali atsirasti noro riboti vis daugiau sričių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)