Tai BNS sakė Lietuvos žemės ūkio ministro atstovė spaudai Ramunė Visockytė. Anot jos, toks signalas išgirstas trečiadienį vakare Maskvoje įvykusiame Rusijos žemės ūkio ministro priėmime.

"Tai buvo priėmimas visiems parodos "Auksinis ruduos" dalyviams, mandagumo renginys, todėl jokių pokalbių nevyko. Tačiau buvo duotas signalas, kad visų pirma turi vykti pareigūnų, specialistų derybos ir jie kalbėtųsi tarpusavyje. Politikų įsikišimas įmanomas tik paskiausiu atveju", - BNS sakė R.Visockytė.

Lietuvos atstovai tikisi, kad penktadienį įvyks susitikimas su Rusijos vartotojų teisių gynimo tarnybos "Rospotrebnadzor" vadovu Genadijumi Oniščenka. Planuojama, kad susitiks tik specialistai ir didžiausių Lietuvoje pieno perdirbimo įmonių vadovai. Pastarieji BNS nekomentavo, ar yra kviečiami dalyvauti susitikime.

Premjeras Algirdas Butkevičius deryboms su Maskva delegavo savo patarėją sveikatos klausimais, buvusį ambasadorių Rusijoje Antaną Vinkų. Premjeras Algirdas Butkevičius ketvirtadienį turėtų pasirašyti potvarkį, kuria sudarys delegaciją.

Susitikimas įvyks, jei "Rospotrebnadzor" atstovai patvirtins, jog jis galimas.

Neoficialiais duomenimis, didžiausios viltys dedamos į buvusį diplomatą A.Vinkų ir jo gebėjimą bendrauti su rusais.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)