PZU vadovai prognozavo, kad šiemet gyvybės draudimo veikla išliks nuostolinga, o iš ne gyvybės draudimo tikimasi uždirbti iki 500 tūkst. litų pelno.

"Gyvybės draudimas pagal mūsų veiklos planą bus nuostolingas trejus metus, bet duok, Dieve, kad uždirbtume tiek, kad galėtumėm šį nuostolį padengti", - pirmadienį surengtoje spaudos konferencijoje sakė "PZU Lietuva" prezidentas Edmundas Volochovičius.

Šiais metais planuojama baigti reorganizacijos procesus. Iš kol kas veikiančių dviejų ne gyvybės draudimo bendrovių - "PZU Lietuva" ir "PZU Baltija" - liks viena "PZU Lietuva", apimsianti abiejų įmones ir veiklą. Gyvybės draudimo bendrovės taip pat bus sujungtos į vieną "PZU Lietuva gyvybės draudimas".

Pasak E. Volochovičiaus, bus "de facto" sujungtas pardavimų tinklas, iš 17 bendrovių grupės filialų liks 10.

Šiais metais į veiklą sujungsiančias "PZU Lietuva" ir "PZU Lietuva gyvybės draudimas" ketinama investuoti apie 30 mln. litų. Daugiau nei 15 mln. litų planuojama didinti įstatinį kapitalą, dar 12-14 mln. litų - skirti investicijoms.

Maždaug 4,5 mln. litų kainuos informacinių technologijų sistema, likusi investicijų dalis bus skiriama 4 žalų atlyginimo centrų (Vilniuje, Kaune, Panevėžyje ir Klaipėdoje) steigimui ir prekybos tinklui. PZU bendrovės praėjusią savaitę pasirašė sutartį, pagal kurią žalų atlyginimą perdavė "PZU Lietuvai".

Transporto draudimo srityje bendrovė rengiasi išlaikyti vidutines kainas ir tam mažinti sąnaudas.

"Keisime struktūrą, didinsime darbo efektyvumą ir kontrolę, atskirsime pardavimus ir žalų reguliavimą, įdiegsime informacinių technologijų sistemų sprendimą", - apie sąnaudų mažinimo planus kalbėjo "PZU Lietuva" viceprezidentas, Žalų departamento direktorius Andžejus Moraviakas (Andrzej Morawiak).

Jo teigimu, bendrovė sieks paprastinti žalų atlyginimo procedūrą, kad klientui reikėtų kuo mažiau ir kuo trumpiau tiesiogiai bendrauti su draudiku.

Transporto priemonių vairuotojų civilinės atsakomybės (TPVCA) draudimui bendrovė paskelbė akciją. Tiems, kurie pernai draudėsi, bus taikomos nuolaidos, nuolaidas besidraudžiantiems šį pavasarį taikys "UnoX" degalinių tinklas, "A1" autoservisai, apsidraudę galės perpus pigiau įsigyti senesnių nei 10 metų automobilių Kasko draudimą avarijų rizikai ir gaus 500 litų vertės techninės pagalbos kortelę, kuria galės pasinaudoti vieną kartą per metus.

Anksčiau skelbta, kad PZU grupė pernai Lietuvoje pasirašė 111,858 mln. litų ne gyvybės draudimo įmokų ir pagal šį rodiklį valdė 16,5 proc. rinkos, nusileisdama tik Danijos "Codan" valdomam "Lietuvos draudimui". PZU grupės Lietuvoje valdomos bendrovės pernai išmokėjo 45 mln. litų žalų.

2004 metais abi PZU grupės gyvybės draudimo bendrovės pasirašė 3,78 mln. litų draudimo įmokų ir pagal šį rodiklį valdydamos 1,6 proc. rinkos buvo toli nuo lyderių.

Šiais metais, pasak E. Volochovičiaus, tikimasi 15-16 proc. bendro įmokų sumos augimo. Gyvybės draudimo rinkoje bendrovė planuoja agresyviai didinti rinkos dalį, pasiūlyti kelis naujus produktus, investuoti į pardavimus ir darbuotojų mokymus ir per šiuos metus turimą rinkos dalį padidinti iki 6,5 procento. Anksčiau "PZU Lietuva gyvybės draudimas" buvo skelbusi ambicingus planus per 2-2,5 metų gyvybės draudimo rinkos dalį padidinti iki 15 procentų. 2005 metais PZU siekia užimti 20 proc. Lietuvos ne gyvybės draudimo rinkos.

PZU grupė, veikianti Rytų ir Vidurio Europos rinkose, pernai uždirbo 1,8 mlrd. litų pelno. Lenkijos valstybės turto fondas valdo 55 proc. PZU grupės akcijų, 31,8 proc. - Olandijos draudikas "Eureko".

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją